Afscheid Ron Scheffer

Het einde van het seizoen nadert voor de selectie van het eerste van Vitesse’22. En dan onstaan er mutaties bij clubs. Zo ook bij Vitesse. Achter de schermen worden de contouren geschetst van een team voor het nieuwe seizoen onder leiding van hoofdtrainer Arjan de Zeeuw. In een Vitesse’22 rubriek maken we kennis met nieuwe spelers die de selectie in het seizoen 2023-2024 komen versterken, maar allereerst in deze aflevering een speler die aan het eind van dit seizoen afscheid neemt van Vitesse’22: Ron Scheffer. 

Hoi Ron, hoe is het nu?
Hoi Pierrie, het gaat prima. Onlangs (24 maart) is mijn vriendin bevallen van ons derde kindje. Een zoon (Jur) en na 2 dochters is dit natuurlijk een mooie aanvulling op ons gezin. Zijn dus drukke tijden nu met werk, gezin en voetbal maar we mogen zeker niet klagen!!

Je hebt aangegeven na 2 seizoenen te stoppen bijVitesse’22.
Heb je dat overlegd met voetbalvriend
 Milo Cremers? 
Dat klopt. Het is mooi geweest selectievoetbal. Uiteraard bespreken Milo en ik dit soort zaken gedurende het seizoen mede omdat we een beetje in dezelfde situatie zitten. Allebei op leeftijd en een druk gezinsleven. Er komt dus voor een moment dat je een stapje terug gaat doen maar wanneer is dan de vraag. Vaak praat je daar dan over in de auto naar een uitwedstrijd ofzo.

Wat is de reden dat je stopt?
Grootste reden is het niet meer vastzitten aan de verplichtingen die bij selectievoetbal horen en dan vooral de wedstrijddagen en de voorbereiding. Ik vind als je in de selectie zit dan houd je rekening met vakanties, weekenden weg etc etc. Dat wil ik nu niet meer en dus een mooie reden om te stoppen na al die jaren.

Hoe zou je je tijd bij de Castricumse club willen samenvatten?
Geweldige tijd gehad. Uiteindelijk maar 2 seizoenen maar sportief natuurlijk een hoogtepunt met het kampioenschap en eigenlijk zetten wij dit jaar misschien nog wel een grotere prestatie neer om ons direct te handhaven en zelfs uitzicht hebben op nacompetitie voor promotie. Maar ook naast het sportieve is het mij super bevallen en zie ik Vitesse als een warme vereniging met vriendelijke mensen.

Wat waren voor jou de beste momenten bij Vitesse’22?
Uiteraard het kampioenschap van vorig seizoen.

En de mindere?
Denk mijn rode kaart van dit seizoen.

Heeft het lid worden bij Vitesse’22 en lager gaan voetballen aan je verwachtingen voldaan?
Heb er niet echt verwachtingen van gehad. Wilde destijds gewoon een stapje terug doen qua competitie niveau maar wel nog het maximale eruit halen (persoonlijk en met de selectie). Dit is redelijk gelukt denk ik.

Wat gaat goed in het huidige team?
Het ontbreekt deze groep nooit aan inzet en strijd. Hierdoor zijn wij een lastig te verslaan ploegje.

Wat kan beter?
Beter herkennen en uitspelen van de mogelijkheden (wedstrijden op slot gooien, bijvoorbeeld Fortuna Wormerveer uit).

Wat was leuker? Het kampioenschap van ODIN’59 of dat van Vitesse’22 vorig seizoen?
Niet te vergelijken en beide bijzonder om mee te maken. Bij ODIN was het geheel onverwacht om met die groep op dat niveau kampioen te worden. Bij Vitesse was het vooraf een uitgesproken doel en dat creërt verwachtingen waardoor er druk op komt, dus ook gaaf als dat dan lukt.

Heb je nog suggesties wat organisatorisch beter kan bij de club Vitesse’22?
Daar kan ik weinig over zeggen omdat ik hiervoor te kort bij de club zit. Zoals ik nu kan oordelen zit het goed in elkaar en is het mooi om te zien dat er veel mensen iets (terug) doen voor de club. Als 1 van de weinige clubs nog een levendige zondagtak. Denk al met al wel iets om trots op te zijn.

En voetbaltechnisch?
Er mag wel iets meer besef komen wat het inhoudt om selectievoetbal te spelen en dit begint denk ik al in de jeugdopleiding.

Wat ga je als voetballer hierna doen?
Ik ga weer terug naar ODIN’59 om daar in het 3e te voetballen. Dit is een team van oud selectie spelers, een gezellige groep gasten die nog lekker wedstrijdjes willen spelen.

Wat zijn je ambities in je verdere leven?
Een goede vader zijn.

En als sportman? Wil je ooit bijvoorbeeld verder of hoger in de voetballerij (b.v. trainerschap)?
Denk vooral dat het iets gaat zijn in de sport die mijn kinderen gaan doen. Dat zal dan iets zijn van elftalbegeleider, trainer of gewoon een supporter. Daar kijk eerlijk gezegd wel naar uit om de sportweekenden te beleven met mijn kinderen. Voor nu hoop ik het seizoen nog op hele mooi wijze af te sluiten en wil ik de mensen van de club bedanken voor de afgelopen 2 seizoenen. Tevens een speciale dank naar Rick Beentjes die mij toch wel door de dinsdagavonden wist te helpen.

Ron, bedankt voor het realiseren van dit interview en veel succes in alle opzichten in je verdere leven. 

Auteur: Pierre Cremers
Foto’s: Joop Hollenberg

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 JO9-1 - SVA JO9-1
7 Jun
18:30
Toernooi Geel-Wit - Vitesse'22 JO16-1
9 Jun
19:00
Vitesse 22 MO20-1 - HSV MO20-1
10 Jun
11:00
Vitesse 22 MO17-1 - Foresters MO17-1
10 Jun
11:00