Even voorstellen

 

Er gaan spelers naar andere clubs, zoals Joey van Esveld die zijn voetbalgeluk verder hoopt te halen bij ADO’20 uit Heemskerk. Achter de schermen worden de contouren geschetst van het team van volgend seizoen. In deze nieuwe Vitesse’22 rubriek maken we kennis met nieuwe spelers die de selectie in het seizoen 2023-2024 komen versterken. Hieronder aan het woord: Oud-Vitesse’22 en huidig AFC’34 speler: Marc Blaas.

 

Nadat Marc bij Vitesse’22 een gedeelte van de jeugdopleiding had doorlopen, ging hij naar AFC’34 uit Alkmaar. De geboren Limmenaar woont nu in Castricum en vindt dat het nu tijd is om zich vanaf zijn huis op zijn fietsje richting sportpark De Puikman te begeven en er volgend jaar een goed en mooi seizoen van te maken. Hieronder volgt een vraaggesprek.

Hallo Marc. Hoe is het met je?
Ja prima, Pierre. Ik ben gezond en ik heb net een nieuwe baan aangenomen en woon sinds 2 maanden samen met mijn vriendin, Rowan. Ik werk nu in de horeca maar ga binnenkort aan de slag als recruiter bij Sparkling People.

Waarom wil je weer terug naar Vitesse?
Nou ja, ik heb mijn hele jeugd in Castricum gewoond en nu ik hier opnieuw (samen)woon, wil ik ook weer voetballen bij mijn oude club. Ik ken veel mensen bij Vitesse’22. Trainer Arjan de Zeeuw heeft me gepolst en ik ben op zijn verzoek ingegaan om bij Vitesse’22 terug te keren. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging.

Waar en wanneer ben je geboren, Marc?
In Limmen. Op 28 juni 2001.

Hoe was je periode bij AFC’34?
Ik heb een hele leuke tijd (4 jaar) daar gehad en ook veel geleerd. Ik moet echter toegeven: ik heb te weinig minuten gemaakt in het eerste van AFC’34 en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik had veel vrienden uit Alkmaar toen ik in Limmen woonde. AFC’34 leidt spelers goed op en ik had een goede match met assistent trainer Thomas Bart.

Volg je het huidige eerste van Vitesse’22?
Ik ken iedereen van Vitesse 1. Ik volg weliswaar niet lijfelijk elke wedstrijd want ik moet zelf voetballen maar hoor en kijk hoe het eerste van Vitesse’22 het gedaan heeft.

Wat is je positie?
Rechtsback.

Wat zijn je sterke kanten als speler? 

  • mijn snelheid
  • loopvermogen
  • mijn passing

Ik ben een teamspeler. Als het kwalitatief niet goed gaat dan moet je als team knokken en voor en met elkaar grote inzet laten zien.

Negatief?
Ik zit momenteel voetballend toch een beetje in een impasse. Zoals gezegd maak ik te weinig minuten in AFC’34 1. “Ik zou de Marc van een jaar geleden weer terug willen zien, zoals bij de o23 van AFC’34. Dat was een topjaar”.

Wat is verder je ambitie?
Ik vind ambitie een groot woord. Ik ben nu 21 jaar en wil me bij Vitesse’22 in het eerste spelen. Dat is mijn streven. Op dit moment heb ik niet de ambitie om misschien daarna naar een hogere club te gaan. Ik wil mijn plezier in het voetbal weer terugwinnen via mijn oude club.

Voor welk systeem heb je een voorkeur?
Ik voel me het gelukkigst in een 1-4-3-3 fotrmatie, maar dan moet je daar ook goede spelers voor hebben. De veldbezetting moet goed zijn. Ik vind 1-5-3-2 ook een prima systeem.

Met welke club in het algemeen identificeer je je op dit moment het meest?
AZ

En met welke speler?
Geen.

Marc bedankt voor het open en prettige gesprek en ik wens je een leuk en sportief seizoen toe bij Vitesse’22.
Auteur: Pierre Cremers

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 JO9-1 - SVA JO9-1
7 Jun
18:30
Toernooi Geel-Wit - Vitesse'22 JO16-1
9 Jun
19:00
Vitesse 22 MO20-1 - HSV MO20-1
10 Jun
11:00
Vitesse 22 MO17-1 - Foresters MO17-1
10 Jun
11:00