Gedragscode

De gedragscode bestaat uit richtlijnen voor de omgang tussen de (vrijwillige) medewerker en de minderjarigen. Deze richtlijnen vormen een onderdeel van de vereniging brede gedragscode. De omgang en het lichamelijk contact met minderjarigen binnen onze vereniging kan nooit tot in detail worden beschreven. Dat is ook niet de bedoeling van een gedragscode. Bij de ene activiteit is er een intensievere omgang met de minderjarigen dan bij de andere. De grenzen in de omgang met minderjarigen verschilt per situatie.

Het is daarom belangrijk dat er een klimaat is waarin minderjarigen deze grenzen mogen hebben en dat ook mogen aangeven; door iets te zeggen of door lichaamstaal. Vrijwilligers en medewerkers binnen Vitesse’22 vereniging moeten erbij stilstaan dat niet ieder minderjarige gewend is om voor zichzelf op te komen en moeten letten op zowel de verbale als non-verbale signalen. Ook als het lichamelijk contact onschuldig en goed bedoeld is. Vrijwilligers en medewerkers hebben vaak een opvoedkundige rol of zijn een rolmodel voor een minderjarige. Vrijwilligers en medewerkers van Vitesse’22 moeten daarom de persoonlijke grenzen van minderjarigen respecteren en zijn er verantwoordelijk voor dat zij, maar ook andere begeleiders deze grenzen niet overschrijden.

Een aantal grenzen is haarscherp

Er zijn haarscherpe grenzen en die zijn dat seksuele intimidatie c.q. seksuele contacten tussen (vrijwillige) medewerkers en minderjarigen ontoelaatbaar zijn. Seksueel contact tussen vrijwilligers en minderjarigen wordt aangemerkt als een zeer ernstig delict.

Vitesse’22 heeft gedragsregels opgesteld

Om de grenzen te duiden heeft het bestuur tezamen met de Jeugdcommissie van Vitesse’22 een gedragscode opgesteld. De gedragscode geldt voor iedereen die in een bepaalde gezagsverhouding tot minderjarigen staat. Voor onze vereniging zijn dat o.a. trainers, coaches, leiders, begeleiders, sportparkdienst- en wedstrijdfunctionarissen en overige vrijwilligers. Wanneer iemand zich bij Vitesse’22 aanmeldt als vrijwilliger of medewerker, vragen wij deze gedragscode te ondertekenen. Hiermee verklaart de vrijwilliger of de medewerker zij de gedragscode kennen en niet tegen de gedragscode in zullen handelen.

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 Familie Toernooi - Vitesse 22 Familie Toernooi
4 Jun
11:00
Vitesse 22 JO9-1 - SVA JO9-1
7 Jun
18:30
Toernooi Geel-Wit - Vitesse'22 JO16-1
9 Jun
19:00
Vitesse 22 MO20-1 - HSV MO20-1
10 Jun
11:00