Jeugdraad

Aanleiding

Door jongeren mee te laten praten en te denken, wil het bestuur een (nog) beter gevoel krijgen bij wat er speelt binnen de vereniging. Het bestuur wil hiermee zorgen voor verbinding tussen jeugdspelers en het bestuur. Input uit de Jeugdraad wil het bestuur meenemen in het vormen van (jeugd)beleid.
Door de oprichting van de Jeugdraad is ook een krachtig middel om de binding met de jeugdleden te verhogen, de sfeer op de club te vergroten en leden te behouden voor de vereniging, als voetballer en/of vrijwilligers.

Wat is het idee achter een Jeugdraad?

De Jeugdraad zal gaan meedenken over en meedoen aan zaken die de jeugd aangaat. Daarbij kunnen zij zelf voorstellen formuleren en doen aan de Jeugdcommissie en de vertegenwoordiger communicatie uit het bestuur. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de accommodatie, materialen en vrijwilligerswerk. Ook kan de jeugdraad activiteiten voor de jeugd plannen en organiseren, waar mogelijk in samenwerking met de kantinecommissie. Verder kan zij bijvoorbeeld meedenken over verschillen en overeenkomsten tussen recreatie- en selectieteams, over Fair Play, over gedragscodes en pestgedrag. Ook Social Media is een onderwerp waar de Jeugdraad zelf ervaring mee heeft en dus over kan adviseren. Ook kunnen zij jeugdleden benaderen en/of interviewen wat er leeft onder hen. Het is de bedoeling dat de Jeugdraad over haar vorderingen gaat communiceren met de achterban, de teamgenoten dus.

Doelstelling van de Jeugdraad

Doelstelling van de jeugdraad is om wensen en behoeften, maar ook knelpunten, die leven onder (ouders van) jeugdspelers te monitoren en waar nodig gezamenlijk met de (ouders van de) jeugdspeler en bestuur actief een oplossing voor te zoeken. De Jeugdraad zal ook dienen als klankbord bij het invoeren van belangrijke beleidsveranderingen in de vereniging en zal verder een belangrijke rol spelen bij het versterken van de participatie van (ouders van jeugdleden) bij de activiteiten van de vereniging. De Jeugdraad zal hierin nauw samenwerken met onze voorzitter van de jeugdcommissie.

Aanzet en uitwerking

Om te komen tot verdere uitwerking is het voorstel om een werkgroep in te stellen met een vertegenwoordiger(s) van de jeugdcommissie, twee ouders van jeugdleden, een gespreksbegeleider, vertrouwenspersoon (?) en (tijdelijk) aangevuld met één of twee vertegenwoordigers vanuit het bestuur. Vanuit de werkgroep wordt onder andere gewerkt aan een inspirerende presentatie richting jeugdleden, waarbij in korte tijd alle jongens en meidenteams geënthousiasmeerd zijn om zich aan te melden voor de nieuw te vormen Jeugdraad met een representatieve afvaardiging.

Indien je meer wilt weten over de Jeugdraad en eventueel een rol zou willen spelen, neem dan even contact met ons op.

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 MO17-1 - Limmen MO17-2 (9-tal)
1 Jun
19:00
Vitesse 22 JO/MO - Vitesse 22 JO/MO
3 Jun
9:00
Vitesse 22 mini's - Vitesse 22 mini's
3 Jun
9:00
Vitesse 22 MO15 - Vitesse 22 MO15
3 Jun
10:30