Nieuwsbericht

Geslaagd

Bij de foto: Trotse en enthousiaste cursisten tonen het certificaat.

Vitesse ’22 is momenteel heel actief bezig om het jeugdkader in zijn geheel op te leiden. Zodoende krijgt de gehele jeugd een fijne en goede sportbeleving en sportopleiding. Vanaf oktober zijn er in eerste instantie 25  jeugdtrainers/leiders, verdeeld over 2 groepen, actief bezig geweest met het begeleiden, trainen en coachen van jeugdspelers.

“Het is belangrijk dat elke speler optimaal begeleid wordt in het beoefenen van de mooiste sport die er is. Daarvoor vinden we het essentieel dat ons kader begrijpt wat er voor een bepaalde leeftijdsgroep bepalend is voor een goede begeleiding”, aldus hoofdjeugdopleiding Peter Lambert.

Eén groep verdiepte zich in de bovenbouw met het spel van 11 tegen 11. De tweede groep ging zich bekwaamden in het begeleiden van de onderbouw waarbij het spelen van 7 tegen 7 centraal stond. Elke groep had 5 cursusavonden bestaand uit 3 theorie- en 2 praktijkavonden. Bij de theorie werd stilgestaan wat de kenmerken van de verschillende leeftijdsgroepen zijn. Hier liet men zien wat er van een trainer/coach gevraagd wordt voor een juiste begeleiding. Op de praktijkavonden werd en door de deelnemers een trainingsonderdeel gegeven. Op de laatste avond werd het  coachen van een wedstrijd bekeken en geëvalueerd.

De cursus stond onder de bezielende leiding van Jamel Rikkers (bekend KNVB-trainer), ondersteund door Peter Lambert (HJO Vitesse’22). De respons van de deelnemers was zeer positief. Zij hebben een betere kijk gekregen over hoe om te gaan met verschillende leeftijdsgroepen.

“Het is pas het begin. We willen onze vrijwilligers goed ondersteunen en aansturen. Als het kader weet waar ze mee bezig zijn en mede daardoor enthousiast zijn in datgene wat zij doen, dan slaat dat enthousiasme over op diegene die ze begeleiden, onze voetbaljeugd,  en dat is de basis voor een goede sportbeleving”, aldus Lambert.

Vitesse is er trots op dat er uiteindelijk liefst 22 deelnemers de cursus met goed gevolg hebben doorlopen en daarmee het welverdiende certificaat hebben verdiend.

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

ADO 20 MO17-1 - Vitesse'22 + USA meiden MO17-1
21 Maa
17:30
Vitesse 22 JO14-1 - Vitesse 22 JO13-1
22 Maa
18:00
HSV MO17-1 - Vitesse'22 + USA meiden MO17-1
22 Maa
19:00
Succes MO15-1 - Vitesse 22 MO15-2
22 Maa
19:00