Nieuwsbericht

Geslaagd

Bij de foto: Trotse en enthousiaste cursisten tonen het certificaat.

Vitesse ’22 is momenteel heel actief bezig om het jeugdkader in zijn geheel op te leiden. Zodoende krijgt de gehele jeugd een fijne en goede sportbeleving en sportopleiding. Vanaf oktober zijn er in eerste instantie 25  jeugdtrainers/leiders, verdeeld over 2 groepen, actief bezig geweest met het begeleiden, trainen en coachen van jeugdspelers.

“Het is belangrijk dat elke speler optimaal begeleid wordt in het beoefenen van de mooiste sport die er is. Daarvoor vinden we het essentieel dat ons kader begrijpt wat er voor een bepaalde leeftijdsgroep bepalend is voor een goede begeleiding”, aldus hoofdjeugdopleiding Peter Lambert.

Eén groep verdiepte zich in de bovenbouw met het spel van 11 tegen 11. De tweede groep ging zich bekwaamden in het begeleiden van de onderbouw waarbij het spelen van 7 tegen 7 centraal stond. Elke groep had 5 cursusavonden bestaand uit 3 theorie- en 2 praktijkavonden. Bij de theorie werd stilgestaan wat de kenmerken van de verschillende leeftijdsgroepen zijn. Hier liet men zien wat er van een trainer/coach gevraagd wordt voor een juiste begeleiding. Op de praktijkavonden werd en door de deelnemers een trainingsonderdeel gegeven. Op de laatste avond werd het  coachen van een wedstrijd bekeken en geëvalueerd.

De cursus stond onder de bezielende leiding van Jamel Rikkers (bekend KNVB-trainer), ondersteund door Peter Lambert (HJO Vitesse’22). De respons van de deelnemers was zeer positief. Zij hebben een betere kijk gekregen over hoe om te gaan met verschillende leeftijdsgroepen.

“Het is pas het begin. We willen onze vrijwilligers goed ondersteunen en aansturen. Als het kader weet waar ze mee bezig zijn en mede daardoor enthousiast zijn in datgene wat zij doen, dan slaat dat enthousiasme over op diegene die ze begeleiden, onze voetbaljeugd,  en dat is de basis voor een goede sportbeleving”, aldus Lambert.

Vitesse is er trots op dat er uiteindelijk liefst 22 deelnemers de cursus met goed gevolg hebben doorlopen en daarmee het welverdiende certificaat hebben verdiend.

Uitgelicht bericht

Update 03-03-2021

Corona beleid Vitesse’22

Vitesse’22 hanteert de volgende corona preventiemaatregelen:

ALGEMEEN

AVONDKLOK

 • Het is verboden om tussen 21.00 en 04.30 uur op de openbare weg te zijn.

SPORTERS

 • Leden onder 27 jaar mogen op het sportcomplex onbeperkt trainen en onderlinge wedstrijden zijn toegestaan
 • Onderlinge wedstrijden worden vooraf gereserveerd bij de wedstrijdsecretaris via wedstrijdsecretariaat@vitesse22.nl
 • Leden van 27 jaar en ouder mogen zeer beperkt trainen:
  • in groepjes van maximaal 2 personen
  • op 1,5 meter onderlinge afstand

GEBRUIK VAN KLEEDKAMERS

 • Kleedkamers zijn gesloten
 • Toiletgebruik is mogelijk

BEZOEKERS, OUDERS/VERZORGERS

 • Publiek bij trainingen of onderlinge wedstrijdjes is niet toegestaan
 • Ouders brengen kinderen tot aan de poort waar leiders de kinderen…

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 sel - Vitesse 22 JO19-1(za)
18 Apr
10:00
Vitesse 22 12 - Vitesse 22 2(za)
18 Apr
13:00
Vitesse 22 MO10-1 - Vitesse 22 MO9-1
24 Apr
9:00
Vitesse 22 MO11-1 - Vitesse 22 JO10-2
24 Apr
9:00