Nieuwsbericht

Strijd periodetitel spannender na uitspraak strafzaak KNVB tegen AGB!!

Zoals blijkt uit onderstaand nieuwsartikel van het Noordhollands Dagblad heeft de KNVB uitspraak gedaan in het beroep dat AGB had aangetekend tegen de 3 punten aftrek wegens het opstellen van een ongerechtige speler tijdens het duel tegen SDZ. Dit beroep is afgewezen terwijl de puntenaftrek bovendien verhoogd is van 3 naar 4 punten. Dit in aanmerking nemend is de stand bovenin nu als volgt:

De 4 punten aftrek van AGB is in deze stand verwerkt. De Meer mag beslissen of zij het met 3-1 verloren uitduel bij AGD al dan niet willen overspelen. Dat lijkt niet voor de hand te liggen omdat zij toch al geen kans meer hebben om aan rechtstreekse degradatie te ontkomen!!
AGB heeft nog wel het op 30 april jl. geannuleerde thuisduel tegen SDZ van Thijs Sluijter tegoed, dat waarschijnlijk medio volgende week verspeeld zal gaan worden. Maar eerst staat komende zondag de topper AFC’34 – AGB op het programma!! 

Toch een interessante ontwikkeling voor de eindfase van de competitie, en wellicht óók voor onze jongens!!

——————-

AFC’34 en Vitesse’22 profiteren van de straf voor AGB. 

De Amsterdammers hebben vier punten in mindering gehad vanwege het opstellen van een geschorste speler. AGB deed net als AFC en Vitesse mee om de nacompetitie, maar is nu gezakt naar de vijfde plek.

Faouzi Ben Yerrou kreeg tegen Vitesse’22 zijn vijfde gele kaart en was daarna een duel geschorst. AGB hield hem in de bekerwedstrijd tegen Scherpenzeel aan de kant en stelde hem tegen De Meer weer op. Dat was tegen de regels van de KNVB. Een schorsing die is opgelopen in de competitie moet ook in de competitie worden uitgezeten.
In eerste instantie kreeg AGB drie punten in mindering, maar de club ging in beroep tegen de straf. Omdat het beroep verloren ging, is er nog een strafpunt bijgekomen.
Of de wedstrijd tegen De Meer wordt overgespeeld is nog onduidelijk. AGB won het Amsterdamse onderonsje met 3-1. De Meer mag zelf beslissen of ze in de herkansing willen gaan tegen hun stadsgenoot.
Bron: Noordhollands Dagblad

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 JO9-1 - SVA JO9-1
7 Jun
18:30
Toernooi Geel-Wit - Vitesse'22 JO16-1
9 Jun
19:00
Vitesse 22 MO20-1 - HSV MO20-1
10 Jun
11:00
Vitesse 22 MO17-1 - Foresters MO17-1
10 Jun
11:00