Nieuwsbericht

Oud Vitesse’22 speler Michel Louter wederom op bezoek bij Vitesse’22.

In de week van 19 – 25 maart komt oud Vitesse’22 speler Michel Louter vanuit Amerika met 7 meiden, waaronder zijn eigen dochter, naar Nederland. In die week zullen ze diverse activiteiten ondernemen met de MO17-1 van Vitesse’22. 

Het verhaal van Michel in een notendop
De oudere leden zullen Louter, zijn broers en ouders zeker nog kennen. Als jonge jongen was hij kind aan huis op de Puikman. Vader Kees was vele jaren voorzitter van supportersvereniging Blauw Zwart, zijn moeder hielp in de kantine en Michel en zijn broers waren uiteraard actief op het veld. Als onderdeel van een zeer talentvolle generatie met spelers als Arjan de Zeeuw, Richard Jonker, Ernst Niele, Marco Bruin en John Lute maakte hij furore op de Noord-Hollandse velden. Zijn talent bleef niet onopgemerkt, in de B-junioren verruilde hij, samen met Ernst Niele, Vitesse voor AZ. Hij speelde er samen met Phillip Cocu en de broertjes De Boer, maar helaas kwam zijn ultieme droom om profvoetballer te worden niet uit. Kort na zijn terugkeer bij Vitesse besloot hij om, als begeleider van een voetbal zomerkamp, naar Amerika te vertrekken. Zijn bezoek aan Amerika zou twee maanden duren, maar dat liep iets anders…

In de zomer van 1990 besluit de dan 19-jarige Michel Louter om, als begeleider van een voetbal zomerkamp van twee maanden, naar Amerika te vertrekken. Ruim 30 jaar later woont de oud-Vitesse’22 speler nog altijd in de Verenigde Staten en is hij de eigenaar van zijn eigen voetbalclub genaamd… Vitesse’06. Tijdens het zomerkamp zien vertegenwoordigers van Bernard College in North Carolina hem spelen en krijgt hij een beurs aangeboden. Na 4 jaar studeren is Louter gediplomeerd voetbaltrainer en heeft hij zijn opleiding sport psychologie afgerond. Hij begint aan wat hij zelf noemt zijn “reizend circus” waarbij hij diverse functies op colleges bekleedt, waaronder die van voetbaltrainer. Zijn “circus” leidt hem langs vele plekken in de Verenigde Staten. In de loop van ruim 15 jaar woont hij in North Carolina (2x), South Carolina, Georgia, Florida, New York City en Alabama. In die tijd is hij onder andere hoofdtrainer van diverse college teams, traint hij het nationale team onder 18 jaar en werkt hij samen met de bekende keeperstrainer Frans Hoek.

Michel heeft zijn strepen in de voetballerij meer dan verdiend in Amerika en heeft onder meer 3 spelers klaargestoomd voor het Nationale team van Amerika. Hij werkt nu bij zijn eigen ‘Vitesse’06 club’ in Amerika en verzorgd daar sinds 2006 de Soccer Vitesse Camps omdat hij zijn spelers in Amerika dezelfde ervaring mee wilde geven die hij heeft gehad binnen Vitesse’22.

Het programma deze dagen is als volgt: 

  • Zondag 19 maart: kennismaking met de MO17-1 op de Puikman: De assistent HJO van Vitesse’22 zorgt voor een energieke gezamenlijke warming up waarna een onderling partijtje volgt. Aansluitend zullen ze gezamenlijk genieten van een, door de meiden van de MO17-1 zelf verzorgde lunch in de kantine. De lunch zal bestaan uit oer Hollandse lekkernijen waaronder heerlijke verse oliebollen, geschonken door Bakker Brakenhoff. Maar ook bitterballen, broodjes kaas, hagelslag, roze en blauwe muisjes en natuurlijk stroopwafels, pepernoten en dropjes zullen niet ontbreken.
  • Dinsdag 21 maart zullen de Amerikaanse meiden samen met een deel van de MO17-1 een vriendschappelijke wedstrijd tegen ADO’20 spelen.
  • Woensdag 22 maart wordt een bezoek gebracht aan HSV waar ook daar een vriendschappelijke wedstrijd wordt gespeeld in samenwerking met een deel van de MO17-1.
  • Donderdag 24 maart wordt het bezoek aan Vitesse’22 en Nederland afgesloten met een onderling toernooitje met de MO15-1, MO15-2 en wederom de MO17-1. Die avond wordt feestelijk afgesloten met door Vitesse’22 geregelde appeltaartkroketjes met slagroom van De Toren.

 Michel Louter

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 JO8-3 - ODIN 59 JO8-6
25 Maa
8:30
Vitesse 22 JO8-4 - Velsen Rkvv JO8-4
25 Maa
8:30
Vitesse 22 JO9-3 - DEM (RKVV) JO9-4
25 Maa
8:30
Vitesse 22 MO9-1 - Stormvogels ijvv JO9-1
25 Maa
8:30