Nieuwsbericht

Scheidsrechterbeleid Vitesse’22 ontvangt ARAG certificering door de KNVB.

Op zaterdagmiddag 14 maart zal de KNVB voor het begin van de bekerwedstrijd tussen Vitesse’22 tegen IJsselmeervogels het ARAG certificaat uitdelen aan de voorzitter en de scheidsrechtercoördinatoren van Vitesse’22. Het is een speciale uitreiking omdat dit certificaat het 50e is dat de KNVB landelijk heeft toegekend. 

De club heeft jaren gewerkt aan het ontwikkelen van het scheidsrechterskorps. Het begon zeker twaalf jaar geleden toen Bob Kolenbrander met jeugdscheidsrechters aan de slag ging om hen op te leiden en te begeleiden. Daarna heeft Hans Ploeg het stokje overgenomen, gevolgd door Fons Lute. Fons heeft veel tijd en energie gestoken in het werven van jeugdige spelers en hen te interesseren voor het leiden van wedstrijden. Hij heeft opleidingsprogramma’s gemaakt en heeft ook actief de samenwerking met omliggende verenigingen gezocht. Dat leidde tot een regelmaat van cursussen op verschillende niveaus die in onze regio die – vaak ook bij Vitesse’22 – werden georganiseerd.

De laatste drie jaren wordt Fons gesteund door Nick van der Himst, een jonge scheidsrechter die met hem coördinator is geworden. Nick is jong en dankzij zijn goede contacten met trainers en teams is het nog eenvoudiger jeugd voor het fluiten van wedstrijden te interesseren. Dat het scheidsrechter-gebeuren bij Vitesse’22 in de lift zit is duidelijk. Er is grote animo onder de jeugd en dat werkt aanstekelijk.

De vereniging ondersteunt deze activiteiten met het beschikbaar stellen van kleding en materialen. Daardoor zien de scheidsrechters er bij Vitesse’22 goed en herkenbaar uit.

Voor de scheidsrechtercoördinatoren is de toekenning van het ARAG certificaat een erkenning door de KNVB voor hun inspanningen. Natuurlijk verplicht het de club het niveau hoog te houden en zo mogelijk nog verder te verhogen. Het recent door de KNVB goedgekeurde beleidsplan voor de wedstrijdleiding zal daar zeker aan bijdragen. Met deze certificering in de rug heeft Vitesse’22 er een prachtige uitdaging bij die de club graag aangaat!

De uitreiking van het ARAG certificaat zal om 16.15 uur plaatsvinden door betaald voetbalscheidsrechter Dennis Higler.

Higler

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 JO9-1 - SVA JO9-1
7 Jun
18:30
Toernooi Geel-Wit - Vitesse'22 JO16-1
9 Jun
19:00
Vitesse 22 MO20-1 - HSV MO20-1
10 Jun
11:00
Vitesse 22 MO17-1 - Foresters MO17-1
10 Jun
11:00