Nieuwsbericht

Afgelopen jaren is het dames/meidenvoetbal binnen Vitesse enorm gegroeid. We zitten momenteel tegen de 100 damesleden en de aanwas blijft gestaag binnenkomen.

Tot dit jaar werden alle zaken rondom het dames-/meidenvoetbal apart geregeld binnen Vitesse, omdat dit een ‘gevalletje apart’ was qua aantallen en indelingen. Ook voor de trainingen was er een eigen staf met veel vrouwelijke trainsters, die voor de verschillende groepen stonden. Dit is een enorme kwaliteit gebleken en gaf de dames extra aandacht en focus. Doordat we nu steeds verder groeien met de dames, is een aparte ‘vrouwenorganisatie’ voor de club  niet meer op te brengen en is de wens ontstaan om de dames ook bij de reguliere organisatie onder te brengen.

Dit heeft een aantal voordelen. Voordelen voor de organisatie, maar ook qua training. Zo zullen vanaf volgend jaar de trainers van de dames-/meiden samen gaan werken met de hoofdtrainers. Bij Vitesse zijn er per A-, B, C-, D, E- en F-teams hoofdtrainers, die op hun beurt samen met de Hoofd Jeugd Opleidingen de trainingen opstellen.

Kortom de hoofdtrainers zullen de assistent-trainers kunnen begeleiden in het aanbieden van de juiste oefenvormen en het goed voor de groep kunnen staan. Dit zal bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit en het plezier van de trainingen.  Een consequentie is dat de tijden van de trainingen voor de dames/meiden veranderen en zullen zij gelijk met de jongens van hun groep (A-, B-, C- etc) trainen. De training vindt overigens wel plaats met alleen de dames/meiden.  Qua indelingen is het komend jaar voor het eerst, dat we bij Vitesse een Dames 1, MA1, MB1, MC1, MD1 en ME1 hebben. Helaas hebben we nog niet voldoende meiden voor een MF1.

Bij het maken van de indeling hebben we uiteindelijk gekozen voor deze opbouw met als consequentie, dat we een aantal meiden in een oudere leeftijdsgroep moeten voetballen om een team compleet te krijgen. Het beste voorbeeld hiervan is de MB1, die voor een deel ook aangevuld is met 2e-jaars C.  Het belangrijkste uitgangspunt van de technische staf is om te proberen iedereen zoveel mogelijk te laten spelen. Wij vertrouwen erop, dat we met deze indeling dit zo veel mogelijk kunnen waarmaken.

 Natuurlijk wensen wij iedereen allereerst een fijne zomer toe en hopen jullie dan allemaal weer snel terug te zien bij Vitesse voor het nieuwe seizoen.

Voor wat betreft de begeleiding zijn wij nog wel op zoek naar ouders, die komend jaar willen coachen. Met name de ME1 is nog ’stuurloos’. Aanmelden kan via Karin Baltus  (damesvoetbal@vitesse22.nl)

Uitgelicht bericht

Update 19-11-2020

Vitesse’22 hanteert de volgende corona preventiemaatregelen:

ALGEMEEN

 

SPORTERS

 • Jeugd onder 18 mag onbeperkt trainen en onderlinge wedstrijden zijn toegestaan
 • Leden van 18 jaar en ouder mogen zeer beperkt trainen:
  • in groepjes van maximaal 4 personen
  • zo veel mogelijk in vaste samenstelling en per groepje herkenbaar
  • op 1,5 meter onderlinge afstand
  • zij regelen en handhaven dit zelf

 

GEBRUIK VAN KLEEDKAMERS

 • Kleedkamers zijn gesloten
 • Toiletgebruik is mogelijk

 

BEZOEKERS, OUDERS/VERZORGERS

 • Publiek bij trainingen of onderlinge wedstrijdjes is niet toegestaan
 • Ouders brengen kinderen tot aan de poort waar leiders de kinderen opvangen
 • De kantine is tot nader order gesloten

 

Wij wensen iedereen ondanks de beperkingen toch sportplezier en een goede gezondheid!

Het NOC/NSF…

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 JO12 toernooi - Vitesse 22 JO11 toernooi
23 Jan
11:00
Vitesse 22 JO12 toernooi - Vitesse 22 JO11 toernooi
30 Jan
11:00
Vitesse 22 JO12 toernooi - Vitesse 22 JO11 toernooi
6 Feb
11:00
Vitesse 22 JO12 toernooi - Vitesse 22 JO11 toernooi
13 Feb
11:00