Nieuwsbericht

De Hartstichting is in 2015 met een programma gestart om sportclubs te helpen om de vereniging rookvrij te maken. Inmiddels zijn er in Nederland vele sportclubs die een rookvrij sportterrein nastreven en dat aantal clubs groeit gestaag. 

De Hartstichting helpt ook Vitesse’22 om de club zoveel als mogelijk rookvrij te maken onder het motto:

“Zien roken, doet roken. Als trainers, begeleiders in de buurt van kinderen roken of ouders langs de lijn, geeft dit de indruk dat roken onschuldig is. En we weten allemaal dat dit niet zo is.”

Pakket met stappenplan ontvangen

Vitesse’22 heeft van de Hartstichting een gratis pakket met stappenplan ontvangen. Het programma is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de voetballende jeugd bij Vitesse’22 kan opgroeien in een rookvrije omgeving en niet in de verleiding worden gebracht om te gaan roken. In principe zijn sportverenigingen en dus ook Vitesse’22 betrekkelijk eenvoudig rookvrij te maken.

Voordelen van een rookvrij sportterrein

De Hartstichting en Vitesse’22 willen dat kinderen niet beginnen met roken en dat zij beschermd worden tegen tabaksrook. Omdat buiten vaak nog wordt gerookt, komen veel kinderen in de verleiding om een sigaret op te steken. Vitesse wil samen met de Hartstichting het goede voorbeeld geven. Help ons sport(st)ers van het roken af te houden en maak ons sportterrein rookvrij.

Een rookvrij sportterrein heeft veel voordelen

  • Roken wordt onaantrekkelijk voor opgroeiende kinderen en
  • voorkomt lichamelijke schade bij sportende kinderen doordat zij niet meeroken
  • Vitesse’22 geeft het goede voorbeeld door een gezonde sportomgeving te creëren
  • Vitesse’22 bespaart op de schoonmaakkosten (geen sigarettenpeuken en -pakjes meer) en
  • Vitesse’22 zorgt voor een positief gezondheidsimago

Vitesse’22 rookvrij

Het is moeilijk voor kinderen om roken te weerstaan als zij anderen zien roken, zeker als dat gaat om iemand tegen wie zij opkijken, zoals sport(st)ers, de train(st)ers of de coaches. Roken begint vaak op een jonge leeftijd. Hoe jonger iemand begint, hoe ernstiger de verslaving is. Dat willen wij voorkomen en gaan wij op weg naar een rookvrij Vitesse’22.

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 MO17-1 - Limmen MO17-2 (9-tal)
1 Jun
19:00
Vitesse 22 JO/MO - Vitesse 22 JO/MO
3 Jun
9:00
Vitesse 22 mini's - Vitesse 22 mini's
3 Jun
9:00
Vitesse 22 MO15 - Vitesse 22 MO15
3 Jun
10:30