Nieuwsbericht

Wie is Jeroen Smit?
Jeroen is nu 35 jaar en woonachtig in Heiloo. Jeroen is getrouwd met Renate en samen hebben ze 2 kinderen. Naast hun zoontje ,Timo van 3 jaar oud, is er 9 maanden geleden hun dochter geboren met de naam Fenna. Naast zijn vele voetbal activiteiten is Jeroen in het dagelijks leven broodbakker bij Bakkerij Kaandorp in Heiloo.

Wanneer ben je begonnen met voetballen? 
“Ik ben op mijn 6de jaar begonnen bij H.S.V. in Heiloo. Ik heb daar alle jeugdselecties doorlopen en nu speel ik in het 5de, wat een vriendenteam is”.

Je bent nu hoofdjeugdopleiding bij Vitesse’22. Maar vertel eens hoe je trainerscarrière is verlopen?
“Ik ben op mijn 14de begonnen bij de D-tjes van H.S.V. Vanaf mijn 17de tot 21ste jaar was ik hoofdtrainer van de C-/B junioren. Daarna ben ik naar V.V. Limmen verkast om daar 3 jaar de B-junioren te trainen.b Vervolgens kwam ik bij Vitesse’22 om ook de B-junioren onder mijn hoede te nemen. Tot 2 jaar geleden heb ik meerdere lichtingen getraind alvorens ik gevraagd werd voor de rol van Hoofd jeugdopleidingen. Dat doe ik nu ik nu voor het 2de seizoen”.

Wat heb je allemaal zien veranderen bij Vitesse’22?
“Bij mijn start trof hij een goed draaiende vereniging aan, waar vrijwel alle jeugdteams op een hoog niveau speelden. Door de demografische ontwikkelingen is de aanwas van nieuwe leden teruggelopen. Hierdoor zijn de selectie mogelijkheden beperkter geworden wat geleid heeft tot heroverweging van onze gezamenlijke visie op technisch gebied. Dit heeft geleid tot een heroverweging van onze gezamenlijke visie op het technisch gebied. Met name de nadruk op opleiding en begeleiding heeft hier een belangrijke rol gespeeld de afgelopen 2 jaar”.

Hoe kijk jij naar de toekomst van Vitesse’22?
“Positief. We zijn de juiste weg ingeslagen door de samenwerking aan te gaan met Ajax. De gezamenlijke visie is uitgewerkt in de vorm van een opleidingsplan. Dit was een van de eerste taken na mijn aanstelling als hoofd jeugdopleidingen. De volgende stap is daar ook al in gemaakt. Alle jeugdteams spelen en trainen nu volgens dit plan, btrainen nu al 2 keer in de week en de hoogste selectieteams zelfs 3 keer”.

Hoe is het nieuwe beleid tot stand gekomen en waarom moest dat er komen?
“We wilden de visie van Vitesse ’22 weer eens doorlichten aanscherpen om te waarborgen dat de jeugdopleiding van Vitesse’22 op niveau blijft. De samenwerking met Ajax en de adviserende rol van Jan de Koning en Jerry de Koning hebben hierbij enorm geholpen en hebben ook duidelijk bijgedragen aan een uitstekende basis voor een mooie toekomst. Naast deze ingrediënten en de input van de huidige hoofdtrainer Patrick van der Fits, hebben ook vele commissies binnen de club hun invloed gehad op het uiteindelijke resultaat. Hierdoor word het huidige beleid breed gedragen binnen Vitesse’22”!

Wat zie je nu al als winstpunten ten aanzien van het nieuwe beleid?
“Belangrijk is dat nu voor iedereen duidelijk en herkenbaar is, hoe Vitesse’22 de jeugd wil laten spelen. Op dit moment worden de trainingen volgens hetzelfde doel gemaakt door de hoofd jeugdopleidingen. De hiervoor benodigde oefenstof word beschikbaar gesteld door de Ajax online academie. Een van de doelen is ook het ontwikkelen van onze spelers en dat is hierdoor weer opgang gekomen. Door deze aanpak krijgen de selectie- en overige teams de aandacht die zij verdienen! Iedereen speelt en wordt op zijn niveau opgeleid en heeft dus ook gelijke kansen”.

Welke verbeterpunten worden er in 2014 aangepakt?
“Er zijn na de invoering van het opleidingsplan al goede en juiste stappen gemaakt. Echter de komende jaren blijven in het teken staan om verbeteringen op te pakken en uit te voeren. Onder andere leidt Vitesse’22 ook hun eigen trainers op via het “train de trainers” principe. Op dit moment staan er op alle jeugdteams al 2 trainers. Hiervoor hebben veel jeugdleden hun medewerking verleend. De scholing van deze trainers word nog verder verbeterd zowel intern als extern. Ook dienen er nog verdere stappen gemaakt te worden in het afstemmen van de trainingen en wedstrijdbenadering van alle teams”.

Wat heeft de samenwerking met Ajax nu al opgeleverd en wat gaat er nog meer komen?

“Op dit moment hebben al verschillende hoofdtrainers bijscholingsmomenten op “de Toekomst” van Ajax gehad. De volgende scholingsmomenten staan alweer ingepland. Ook gaan de vrijwillige trainers naar Ajax om daar trainingen te bekijken en uitleg te krijgen waarom er op deze manier getraind word. In 2013 zijn er verschillende jeugdteams naar “de Toekomst” geweest om tegen Ajax te spelen. Ook in 2014 staan deze wedstrijden weer gepland. Ook het gebruik van de Ajax online academie heeft binnen Vitesse’22 zijn nut al op meerdere fronten bewezen”.


Het technisch beleid staat nu goed in de ankers. Wat is jouw mening over het huidige Vitesse’22 in algemene zin?

“Ik merk dat de club echt in beweging is. Op veel verschillende vlakken zijn er goede resultaten bereikt. Er is nu een goed hoofdbestuur. De accommodatie is erg verbeterd met de uitbreiding van de kleedkamers en de verbouwing van de kantine” Er gaat ook vanuit Jeroen een groot compliment uit naar de scheidsrechterscommissie omdat er nu op iedere jeugdwedstrijd een gediplomeerde jeugdscheidsrechter staat. Ook zijn er veel verschillende activiteiten. Denk hier aan het vernieuwde “Zilveren hert toernooi”, de Mini WK en de jaarlijkse “Op naar de 100” festiviteiten. Tevens is er aan de hand van ex professionals nu ook nop de “Puikman” een voetbalschool gestart”.

Wat staat er op het programma voor 2014?
“We verwachten met de teams van de D-/E- en F junioren deel te nemen aan een competitie die gespeeld word op de “Toekomst”. De wedstrijden worden in kleinere ruimtes dan gebruikelijk gespeeld. Ook komen in samenwerking met Ajax weer testwedstrijden-/trainingen waarbij spelers zich in de kijker kunnen spelen van Ajax en Vitesse’22. Tevens komt ook de mogelijkheid om met de JeugdSportPas Kennemerland te komen trainen op de “Puikman”.

Wat zijn jouw wensen voor het nieuwe jaar ten aanzien van Vitesse’22?
“Ik zou graag zien dat ingezette weg tot nog verdere verbetering leidt bij de spelers en trainers etc. Hierin is belangrijk dat we kritisch blijven op ons zelf en open staan voor de nodige verbeteringen. Belangrijk uitgangspunt is dat we blijven proberen het beste uit ons zelf en andere te halen. Waarbij Vitesse’22 zoveel mogelijk doet om de voorwaarden hiervoor te creëren”.

Ook ziet Jeroen graag dat de hoogste elftallen op hogere niveaus komen te voetballen. “Dit draagt namelijk ook bij tot een nog betere ontwikkeling van de jeugdspelers. Een goede doorstroming van de jeugd naar de senioren. Om dit te versnellen neemt Vitesse’22 deel aan de jongsenioren onder de -23 jaar competitie”.

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Alkmaarsche Boys 6 - Vitesse 22 7
30 Maa
20:00
FC Uitgeest VR18+1 - Vitesse 22 VR18+1
31 Maa
20:00
Vitesse 22 VR18+1 - EVC VR18+1
31 Maa
20:30
WSV 1930 VR18+1 - Vitesse 22 VR18+1
31 Maa
21:30