Nieuwsbericht

Regelmatig wordt er vanuit alle hoeken gezegd  ‘Vitesse ’22, dat zijn wij’. Maar wie zijn ‘wij’ eigenlijk? Vanuit die vraag staat er elke maand een Vitessenaar centraal. In een interview proberen wij er achter te komen wat deze hoofdpersoon bindt aan Vitesse ’22.  Hiervoor selecteren we elke maand 11 vragen die het best bij de hoofdpersoon passen.
In deel 4 van deze rubriek: Marga van der Himst

1. Hoe lang ben je al lid van Vitesse ’22?
Marga is al sinds haar 18de lid van onze supportersvereniging ‘Blauw Zwart’.  Ze is echter geen lid van onze club, (er zijn wel meer vrijwilligers geen lid, red.) Maar desondanks is ze een zeer bekend gezicht bij Vitesse’22.

2. Heb je zelf ook gevoetbald?
Marga heeft jarenlang gevoetbald bij D.V.C. en bij de damesafdeling van Vitesse’22 gespeeld.

3. Wat was je favoriete positie in het veld?
Ze begon als mid-mid en vervolgens als voorstopper. Of te wel des te ouder ze werd des verder stond zij achter in het veld. Om als laatste vrouw te eindigen.

4. Wat voor functie bekleed jij bij onze club?
Op dit moment traint ze de meiden van E1. ze is gastvrouw op de zaterdagmiddag en ook is ze nog lid van de pupillencommissie. Op de meiden van E1 is zij super trots! Het team is sociaal bewogen, nemen gauw een nieuw lid op. En dit team staat op dit moment nog steeds op de eerste plaats. Wat inhoud dat zij kampioen van hun poule zijn geworden! Last but not least, organiseert zij ook nog het “Koning Wintertoernooi” voor onze pupillen.

5. Wat doe jij in je vrije tijd?
Veel, heel veel. Misschien wel te veel. Maar ja, met 2 mooie zoons die spelen in de E2 en de B1 en ik heb ook een nieuwe lover. Die ook nog eens 4 kinderen heeft  meegenomen, daardoor heeft Marga tijd tekort. Als je denkt dat zij verder geen tijd heeft voor andere zaken dan heb je het mis. Ze gaat ook met haar hond naar de hondentraining, leest graag en rijdt ook nog eens motor.

6. Wat vindt je bij Vitesse ’22 goed gaan en wat kan er verbeterd worden?
Ze vindt de sfeer en saamhorigheid supergoed. Op het gebied van de interne communicatie kan het nog steeds beter. Ook ziet zij graag dat de meiden op het technische vlak nog meer betrokken worden bij hun leeftijdsgenoten. Er zit nog zoveel potentie in deze groep en zij hoopt dat haar opvolger hier samen met de club nog mooie en goede stappen in gaat zetten.

7. Heb je een idee hoe we dat kunnen verbeteren?
Marga ziet graag dat de meiden E en D samen met hun leeftijdsgenoten gezamenlijk (dus niet met…) op het trainingsveld gaan trainen onder de vlag van de hoofdjeugdopleidingen. Wanneer er een lichtmast op het oude mini-veld word geplaatst dan moet dat prima kunnen in haar ogen.

8. Als je de keuze had welke rol/functie zou je bij Vitesse’22 willen bekleden?
Voorheen zou zij graag lid zijn geweest van de technische commissie. Maar nu heeft zij het veel te druk voor nog meer rollen binnen onze club.

9. Als je aan al je jaren bij Vitesse’22 denkt wat is je dan het meest bijgebleven?
De jaren dat ze leider is geweest van verschillende 7-tallen staan haar nog steeds bij. Ze was onder meer leider van Gert Jan Nieuwenhuizen en is nu trainer van zijn dochter Nomi. Ook de samenkomst na de begrafenis van haar overleden man Leo van der Himst in de kantine is nog steeds een waardevolle herinnering! Wat Vitesse’22 toen voor hun heeft geregeld, daar is zij nog steeds zeer dankbaar voor. Het voelde als een warme deken na een heftig emotioneel afscheid. 10. Het is het jaar 2022. Hoe moet Vitesse ’22 er dan uit zien…wat is er dan veranderd? Ze ziet dat er dan een dameselftal die in de hoofdklasse spelen. Marga verwacht ook dat de plannen van een nieuwe complex echt gerealiseerd zijn, inclusief 2 kunstgrasvelden.

11. Wie is de volgende Vitessenaar die we volgens jouw moeten interviewen? En waarom?
Wie dat is en wat zijn of haar motivatie is, wordt duidelijk in de volgende : Dit is Vitesse ’22 voor mij!
Met ….Astrid Oosterhuis. Zij doet ook heel veel voor de club en verdient volgens Marga een mooi moment.

Met sportieve groet, ww verslaggever John Baltus

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 MO17-1 - Limmen MO17-2 (9-tal)
1 Jun
19:00
Vitesse 22 JO/MO - Vitesse 22 JO/MO
3 Jun
9:00
Vitesse 22 6 - Buitenboys sc. 4
3 Jun
16:00
Vitesse 22 Familie Toernooi - Vitesse 22 Familie Toernooi
4 Jun
11:00