Nieuwsbericht

Dit is Vitesse’22 voor mij…

Regelmatig wordt er vanuit alle hoeken gezegd  ”Vitesse ’22, dat zijn wij!”. Maar wie zijn “wij” eigenlijk? Vanuit die vraag staat er elke maand een Vitessenaar centraal. In een interview proberen wij er achter te komen wat deze hoofdpersoon bindt aan Vitesse ’22.  Hiervoor selecteren we elke maand 11 vragen die het best bij de hoofdpersoon passen.

In dit deel van deze rubriek: Tom Laan

1. Hoe lang ben je al lid van Vitesse’22 of doe jij vrijwilligerswerk voor onze mooie club?
Tom is al sinds zijn 5de lid van Vitesse’22. Hij begon bij de mini Arena. Hij speelde daar niet iedere week want hij moest eerst zijn zwemdiploma halen.

2. In welk team speel jij?
Hij speelt in het eerste van Vitesse’22 en staat daar sinds 1.5 jaar in het doel. Voordat hij in de selectie kwam speelde hij in de A1. Met dat team werd hij ook al kampioen.

3. Wat was je favoriete positie in het veld?
Tom startte in de F5 als speler. Vervolgens kwam hij in de F1 en daar begon hij zijn keeper carrière. Inmiddels weten we hoever hij het daarmee geschopt heeft.

4. Wat voor functie bekleed jij bij onze club?
Hij is voor het tweede seizoen hoofd trainer van de F junioren. Maar voor zijn studie is hij ook trainer van de D1. Tom is bezig om zijn trainers papieren te halen. Bij het CIOS in Haarlem volgt hij het standaard traject aangevuld met onder andere de specialisatie “Voetbal”. Dit jaar hoopt hij zijn TC3 diploma te behalen.

5. Wat doe jij in je vrije tijd?
Zijn eerste antwoord was dat hij geen vrije tijd heeft, want hij is veel op Vitesse’22 te vinden. Hij kijkt dan wedstrijden, geeft trainen en speelt natuurlijk zelf ook. Maar wanneer hij toch tijd over heeft dan is hij met zijn vrienden leuke dingen aan het doen.

6. Wat vindt je bij Vitesse ’22 goed gaan en wat kan er verbeterd worden?
Hij is erg tevreden met de organisatie. Maar ook zeer zeker ook op het gebied van trainingen geven. Iedereen doet hetzelfde en streeft hetzelfde doel na. Op het gebied van materialen kan veel verbeterd worden. Daar doelt hij op de ballen voor de verschillende teams en ook de netten in de mini doeltjes zijn aan vervanging toe.

7. Heb je een idee hoe we dat kunnen verbeteren?
Ja, daar heeft Tom een duidelijke mening over. De ballen moeten geselecteerd worden en de slechte vervangen. De netten van de mini doeltjes zijn ook beter te gebruiken wanneer deze tijdelijk vast gezet worden met tie-wraps. Ook ziet hij graag dat de oude kleedkamers verdwijnen. Eigenlijk zijn er veel zaken voor verbetering vatbaar. Maar hij realiseert zich dat niet alles in 1 keer kan.

8. Als je de keuze had welke rol/functie zou je bij Vitesse’22 willen bekleden?
Wanneer hij zijn diploma’s heeft gehaald dan zou hij graag zijn huidige team willen trainen. Uiteraard is dat wel iets voor in de verre toekomst.

9. Als je aan al je jaren bij Vitesse’22 denkt wat is je dan het meest bijgebleven?
Hij heeft erg veel leuke dingen waar hij met plezier aan terug denkt. Maar vooral het kampioenschap met de A1 staat wel boven aan. Ook zijn eerste thuiswedstrijd met het eerste was een spannende en mooie belevenis. De wedstrijd was tegen Zaanlandia en werd met 3-1 gewonnen.

10. Het is het jaar 2022. Hoe moet Vitesse ’22 er dan uit zien…wat is er dan veranderd?
Het complex is compleet vernieuwd. Hij zit graag dat we samen met Full of life het gebied opnieuw in richten. Een mooi voorbeeld vindt hij het gebouw van HSV. De organisatie is dan ook al verder geprofessionaliseerd zodat het eerste ieder jaar in de eerste klasse speelt. Uiteraard mag een of meerdere kunstgrasvelden niet ontbreken.

11. Wie is de volgende Vitessenaar die we volgens jouw moeten interviewen? En waarom?
Bart Scholtens moet volgens Tom de volgende Vitessenaar worden. De reden hiervoor is dat hij met veel enthousiasme veel keepers traint. Hij verdient daarom meer aandacht en wij hopen ook dat hij eindelijk assistentie krijgt bij zijn trainingen.

Met sportieve groet,
uw verslaggever John Baltus

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 Familie Toernooi - Vitesse 22 Familie Toernooi
4 Jun
11:00
Vitesse 22 JO9-1 - SVA JO9-1
7 Jun
18:30
Toernooi Geel-Wit - Vitesse'22 JO16-1
9 Jun
19:00
Vitesse 22 MO20-1 - HSV MO20-1
10 Jun
11:00