Nieuwsbericht

Afgelopen zaterdag jl hebben de talenten van de JO11 en JO12 het jaar 2020 sportief afgesloten. Het jaar wat bijna geheel in het teken gestaan heeft van Corona, mondkapjes, 1,5 meter, ziekhuisopnames, lockdown etc. etc. Gelukkig hebben wij samen met Vitesse’22 ook gekeken wat er sportief mocht en kon.

In maart werden alle competities stilgelegd, maar in april en mei mocht er onderling weer gevoetbald worden. Er mochten zelfs wedstrijden tegen FCC gespeeld worden, maar het competities voetbal werd gemist. Het voetballen tegen teams van eigen niveau, op een ander veld of alleen de uitwedstrijden waar onze talenten in een andere omgeving hun wedstrijden mochten spelen.

Gelukkig begon in september weer een nieuw seizoen, waar dit allemaal weer mogelijk was. Gedurende de eerste periode kwamen de eerste extra maatregelen vanuit de overheid om verspreiding van het corona virus in te dammen. Maar het mocht helaas niet baten, want in oktober werd de competitie weer stilgelegd.

Ook nu stond er weer een fantastische groep trainers en leiders klaar om onze talenten te kunnen laten sporten. Op dinsdag en donderdag kon er gewoon getraind worden, maar op zaterdag werd er gezocht naar het juiste opzet. Vanuit hier ontstond het idee om het grote JO11 en JO12 mix toernooi te organiseren.

De opzet was vrij simpel, wij gaan met zijn allen leuke wedstrijden spelen en zorgen dat iedereen een kans heeft om te winnen. Dus iedereen werd wekelijks ingedeeld in een ander team en speelde 2 wedstrijden. Er werd een klassement bijgehouden zodat er tijdens het finale weekend een individuele winnaar bekend was. Voor zowel de JO11 als de JO12 werd er een individueel klassement bijgehouden.

Het eerste weekend was het even spannend wat er zou gebeuren, maar al snel bleek dat de opzet een succesformule was. Elke week werd er een Europese topcompetitie gespeeld. Zo zijn de talenten begonnen in de Premier League, om vervolgens de week erna hun wedstrijden te spelen in Serie A.

De leiders van alle teams werden ook steeds fanatieker, toen zij merkten dat voor hun ook een klassement werd bijgehouden. Elke woensdag 19:30 werd de indeling voor de zaterdag erop bekend gemaakt. De talenten werden steeds fanatieker en de tussenstand ging op en neer. Elke week stond er weer iemand anders bovenaan.

Op 5 december 2020, hoe kon het anders, stond La Liga op het programma, waar de indeling door Sinterklaas was gemaakt en waar de strijd echt losbarstte om de podiumplaatsen. Ook merkten we dat Corona zijn intrede had gedaan in Castricum, want wekelijks waren er afmeldingen van kinderen in quarantaine. Gelukkig stonden de talenten van JO10-1 klaar om de teams aan te vullen zodat er met volwaardige teams gevoetbald kon worden.

In de één na laatste speelronde stond de Bundes Liga op het programma. Spanning en sensatie op de Puikman. De jongens die boven aan stonden verspeelde punten waardoor er eind van de dag duidelijk werd dat er, bij zowel JO11 en JO12 meer dan 10 jongens aanspraak konden maken op een top notering.

En zo brak het finaleweekend aan. Bij elke wedstrijd stond wat op het spel, maar wat niemand had kon voorspellen gebeurde. In de laatste wedstrijd, in de laatste minuut werd door een gelijkmaker het hele klassement omgedraaid. Maar omdat de definitieve uitslag nog moest worden opgemaakt was de spanning om te snijden.

Gelukkig was daar een stuk ontspanning want de Kerstman had tijd gevonden om de jongens te verrassen. Op de tractor kwam de Kerstman geheel onverwachts de hoek om scheuren en de spanning van de uitslag was even weg.

Ondertussen werd snel de stand opgemaakt en kon de prijsuitreiking worden gestart. Uiteraard werd de organisatie hierbij ondersteund door de Kerstman.

Omdat niet iedereen kan winnen hebben alle kinderen de enige echte Vitesse’22 col gekregen.

Vervolgens was de uitreiking van de Peter Lambert Bokaal. Deze was voor de leiders met de meeste punten. Op overtuigende wijze is deze wisseltrofee voor de leiders van JO11-1, Koen Glorie en Thijs Putter, gewonnen.

Vervolgens was het de beurt aan de JO11. Spannend was het zeker. Op de derde plaatst uit JO11-2 was Tijn Bangma. De tweede plaats was voor Fabian Labal ook uit de JO11-2 en gezamenlijk op de eerste plaats zijn geëindigd Julian Geijsen en Noah Glorie, beide uit JO11-1.

Vervolgens was het de beurt aan de JO12. Hier is Gijs Blom uit de JO11-2 op de derde plaatst geëindigd. Op de tweede plaats Mike Stengs uit de JO12-1. En ook bij de JO12 waren er twee winnaars Lennert Fatels en Tim Vermorken beide uit de JO12-2.

En zo hebben alle leiders en met name de kinderen 5 fantastische weken gehad. Op deze wijze wil ik namens alle kinderen en ouders ook Peter Lambert met zijn ploeg trainers bedanken voor hun inzet afgelopen jaar en ook alle leiders die elke week zich weer hebben ingezet om dit toernooi te laten slagen.

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen toe en een gezond 2021 met veel competitievoetbal. En in het nieuwe jaar gaan wij weer leuke dingen doen met zijn allen.

 

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 MO17-1 - Limmen MO17-2 (9-tal)
1 Jun
19:00
Vitesse 22 JO/MO - Vitesse 22 JO/MO
3 Jun
9:00
Vitesse 22 mini's - Vitesse 22 mini's
3 Jun
9:00
Vitesse 22 MO15 - Vitesse 22 MO15
3 Jun
10:30