Nieuwsbericht

Dat de meiden van Vitesse ’22 serieus worden genomen blijkt wel uit het feit dat er op dinsdag 14 januari een spelregelavond is georganiseerd voor alle meidenteams die actief zijn op het grote veld.

In het 1ste deel waren de meiden D aan de beurt, deze meiden gaan na de winterstop voor het eerst op groot veld voetballen! Met een goede opkomst van 15 meiden, werd onder leiding van docent Bert van Wijk de 17 spelregels van het voetbal uitgelegd. Het ene onderwerp werd wat korter als de andere uitgelegd, begrijpelijk want de meiden gaan pas voor het eerst op groot veld voetballen.

Door middel van een PowerPoint presentatie legde docent van Wijk alles uit aan de meiden en vragen konden allemaal keurig beantwoord worden. Op verzoek van de groep werd vooral het buitenspel uitgelegd, met de hulp van filmpjes, plaatjes en een praktijkuitleg met 3 meiden.

Om de avond interactief te houden waren er door de docent gele en rode kaarten uitgedeeld, de meiden gingen filmpjes kijken en mochten via een gele (Geen buitenspel) of rode kaart (Wel buitenspel) aangeven wat hun mening over de situaties was. Het was duidelijk dat de meiden veel opgestoken hadden van de uitleg, gezien de aantal goede beslissingen van de meiden.

In het 2de deel waren de senioren dames, meiden B en meiden C aanwezig met in totaal 25 meiden, een leuke opkomst! Bij deze meiden werden ook de 17 spelregels van het voetbal uitgelegd, de meiden hadden net getraind en dat was wel te merken, de scherpte was er wat minder na de theorie maar de docent schakelde zeer slim over naar filmpjes, de avond was zeer interactief op deze manier! De meiden mochten aan de hand van filmpjes oordelen of een overtreding een gele of rode kaart was, ook werd net als bij de D meiden geoordeeld met kaarten of er sprake was van buitenspel of niet.

Het was een zeer geslaagde avond, met een erg leuke opkomst van de meiden. De meiden hebben goed meegedaan en weer nieuwe dingen geleerd.

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 JO8-3 - ODIN 59 JO8-6
25 Maa
8:30
Vitesse 22 JO8-4 - Velsen Rkvv JO8-4
25 Maa
8:30
Vitesse 22 JO9-3 - DEM (RKVV) JO9-4
25 Maa
8:30
Vitesse 22 MO9-1 - Stormvogels ijvv JO9-1
25 Maa
8:30