Nieuwsbericht

Vrijdag 9 maart j.l. organiseerde de Sponsorcommissie haar traditionele Sponsoravond in de kantine op de Puikman. Zo’n 65 sponsoren hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging. Bij binnenkomst werd men ontvangen middels een kopje koffie met een inmiddels overbekend petit-fourtje van de hoofdsponsor De Roset.

Mike van Vliet van de Sponsorcommissie opende de avond en verwelkomde alle aanwezigen. Hij bedankte de Sponsoren voor hun jaarlijkse bijdrage om de club te ondersteunen. Tevens meldde hij de successen die de vernieuwde en actieve Sponsorcommissie in korte tijd heeft behaald: de hoofdtribune hangt weer vol met borden, rond het veld zijn er zes borden bijgekomen, bij de speeltuin hangen twee nieuwe borden, de ballenvangers zijn inmiddels voorzien van vijf nieuwe reclamedoeken en er volgen er meer, de oefenkooi is voor een deel gesponsord door een groep winkeliers van het Bakkerspleintje. En als laatste: de groep Vrienden van Vitesse is door initiatief van de Sponsorcommissie uitgegroeid tot bijna 215 leden. Inmiddels hebben zich ook al 27 Vriendinnen van Vitesse aangesloten bij deze groep. Kortom zaken om trots op te zijn. Vervolgens nam Jeroen Tromp namens het Bestuur van Vitesse’22 het woord. Ook hij dankte de Sponsoren voor hun inbreng en complimenteerde de Sponsorcommissie met de behaalde resultaten.

En toen werd het woord gegeven aan gastspreker John van Zweden, die voor deze avond was uitgenodigd. Vol elan, enthousiasme, inspiratie en vooral Haagse bluf en humor vertelde deze Haagse volksjongen zijn levensverhaal: “Van behangkoning tot eigenaar van Swansea City”.  De club Swansea City is in korte tijd opgeklommen van de vijfde divisie naar de Premier League. Op het moment dat John instapte, was de club bijna failliet en gedoemd op te houden te bestaan. Een groep van vijf zakenlui heeft toen de club overgenomen voor een bedrag van 50.000 pond per persoon. Door de vele promoties, de TV-gelden en de uiteindelijke verkoop van de aandelen heeft John “lekkar” verdiend. In zijn verhaal passeerden vele anecdotes: de weigering van Louis van Gaal (“Louietjuh”) om hem de hand te schudden na de winst van Swansea op Manchester United met 2-1; de contacten met Frans van Seumeren (Utrecht) bij de koop van doelman Michel Vorm (“Fransju kon niet zo goed rekenu en haaldu pondun en euro’s door elkaar”); de champagne in de verschillende bestuurskamers; het contact met Bobby Charlton; de huur van het nieuwe stadion van de gemeente voor 1 pond per week (“Dat budrag maak ik keurug wekeluks ovur per cheque”). De vele lachsalvo’s waren niet van de lucht tijdens het aanhoren van deze kostelijke verhalen. Voor mensen die graag meer willen lezen over deze markante persoonlijkheid: zijn boek, evenals een gesigneerd shirt, is als kavel ingebracht op de kavelavond bij Vitesse’22 op vrijdag 6 april a.s.

De avond werd afgesloten onder het genot van door het bestuur aangeboden drankjes en  hapjes van snackbar De Toren.

Vitesse’22 kan terugkijken op een zeer geslaagde avond.

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

ADO 20 MO17-1 - Vitesse'22 + USA meiden MO17-1
21 Maa
17:30
Vitesse 22 JO14-1 - Vitesse 22 JO13-1
22 Maa
18:00
HSV MO17-1 - Vitesse'22 + USA meiden MO17-1
22 Maa
19:00
Succes MO15-1 - Vitesse 22 MO15-2
22 Maa
19:00