Nieuwsbericht

Tijdens de rust van Ajax – FC Twente werd er in de ArenA een ware “HooghoudChallenge” gehouden. Acht partnerclubs van Ajax, die in de komende maanden meewerken aan de Camp & Clinics van Ajax, mochten ieder 6 deelnemers laten meedoen aan deze wedstrijd.

In de categorieën vanaf JO12 t/m JO15 waren bij Vitesse’22 Kamal Alaraaij (JO13-3), Paolo Monasso (JO13-2), Teun Deuling (JO13-1), Rhys Maloney (JO15-3), Scott Spanjer (JO15-2) en Hugo Vliese (JO15-1) de winnaars van de voorronde en dus de deelnemers aan de Challenge.

Nadat het veld in de rust was vrijgekomen kwamen er 48 spelers de ArenA binnen en ze werden verdeeld over de 4 hoeken van het veld. De 6 spelers van Vitesse stonden in de hoek waar ook toevallig de ouders plaats mochten nemen dus die konden ze goed zien acteren.

Er klonk een fluitsignaal en alle spelers mochten beginnen met oefenen, de bal mocht dus toen nog op de grond komen, om na 30 seconden weer een fluitsignaal te horen, waarna je af zou zijn als de bal de grond zou raken en dan moest je gaan zitten.

Het was jammer dat er spelers bij waren die het tijdens de oefening heel goed deden maar na het 2e fluitsignaal snel af waren. Anderen spaarden hun krachten om juist na de oefentijd er vol voor te gaan. In elke hoek kwamen er steeds meer afvallers maar van Vitesse bleven er een aantal goed doorgaan. Uiteindelijk stonden er over het hele veld nog 4 spelers waarvan in de hoek van Vitesse alleen Hugo nog rustig bezig was.

Middencirkel
De spanning nam toe want nadat er na 4 minuten hooghouden wederom een teken werd gegeven moesten de 4 overblijvers al hooghoudend naar de middencirkel komen.

Het hele stadion hield zijn adem in, wie zou dat lukken?
Als er iemand af was hoorde je echt een teleurstelling door het publiek gaan maar onze Hugo deed of er niets aan de hand was en hield vol. Zijn kunsten werden inmiddels ook door de camera’s ontvangen en waren dus op de grote videoschermen in het stadion te zien.
Hugo kwam als eerste bij de middencirkel en ging rustig door met jongleren.
Nog slechts 1 speler was er onderweg en toen die vlak bij de cirkel ook de bal van zijn voeten af liet vallen was Hugo diegene die als winnaar uit de bus kwam.

Toegift
Toen gebeurde er iets wat her hele stadion geweldig vond om mee te maken.
Hugo liet zien dat hij nog veel meer in zijn mars had en liet een aantal “rondjes om de wereld” zien. Elke keer dat hij dat deed juichte het hele stadion mee en zijn hele show was op de grote videoschermen close in beeld. Een ‘dubbelrondje’ deed zijn show besluiten en onder een luid gejuich en applaus ving Hugo de bal breedlachend in zijn handen. Wat een artiest!
HJO Peter Lambert, die dit alles live kon volgen, was ongelooflijk trots en zei: “Dit was echt een kippenvel moment. Eerst al 6 van die mannetjes die in Vitesse-
tenue een showtje geven in een volle ArenA en tot slot Hugo. Toen hij bezig was zei ik al hard in het vak dat ze op “die lange” moesten letten en dat als ie overbleef hij nog wel wat zou laten zien. Helaas waren het alleen wat basis-skills want hij heeft nog veel meer in huis”.
Zoals vader Roy na afloop verklaarde: “Dit was inderdaad nog lang niet alles van wat hij kan. Het was ook zo leuk dat toen hij na afloop met zijn prijs naar huis liep, hij door wildvreemden werd bedankt voor zijn bijdrage. Ze hadden een slechte 1e helft gezien maar de act van Hugo in de rust maakte alles goed”!

En Hugo?
Die heeft genoten, net als alle anderen!
Zoals menig ouder na afloop vertelde: “Dit was zo gaaf! Of het nou goed ging of niet, deze belevenis pakt niemand ze meer af.

Na alle indrukken lagen de meeste deelnemers tijdens de ‘evaluatie van de ouders’ al lekker te dromen van hun verdere carrière in de ArenA.

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

ADO 20 MO17-1 - Vitesse'22 + USA meiden MO17-1
21 Maa
17:30
Vitesse 22 JO14-1 - Vitesse 22 JO13-1
22 Maa
18:00
HSV MO17-1 - Vitesse'22 + USA meiden MO17-1
22 Maa
19:00
Succes MO15-1 - Vitesse 22 MO15-2
22 Maa
19:00