Nieuwsbericht

Binnen Vitesse’22 vinden we de zorg voor een veilige omgeving voor iedereen, in het bijzonder voor minderjarigen, essentieel. Ongewenst gedrag in de sport komt helaas vaker voor dan men denkt. Om die reden staat beleid rond seksuele intimidatie bij Vitesse’22 hoog op de agenda. Het cliché dat voorkomen belangrijker is dan genezen, opent binnen het thema seksuele intimidatie keer op keer onze ogen.

Vitesse’22 wil een veilige omgeving voor alle kinderen creëren in samenwerking met organisaties, die activiteiten voor kinderen en jongeren tot 18 jaar organiseren.

Eén van de manieren om een veilige sportomgeving te creëren en seksuele intimidatie te voorkomen, is het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan de vrijwilligers die met minderjarigen werken. Een VOG is een verklaring van het Ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het doel waarvoor hij of zij wordt ingezet, bijvoorbeeld het begeleiden van een team.

Bij Vitesse’22 vinden wij het belangrijk dat alle kinderen met plezier kunnen voetballen in een veilige omgeving. Het jeugdbestuur van Vitesse22 wil daarom als onderdeel van haar beleid alle vrijwilligers van 16 jaar en ouder, die direct of indirect contact hebben met minderjarigen, vragen om een VOG. Dit betekent dat alle leiders, trainers, verzorgers, coördinatoren, gastheren/gastvrouwen, alle commissieleden die actief zijn voor de jeugd en de leden van het hoofdbestuur een VOG moeten aanvragen. Zij zullen hierover geïnformeerd worden. Daarnaast worden binnenkort ook de ‘Gedragsregels tegen seksuele intimidatie begeleiders binnen Vitesse’22’ op de website geplaatst.

Het invoeren van een VOG binnen de sport, en dus ook binnen onze vereniging, geeft meer zekerheid over het verleden van personen en vermindert de kans dat iemand, die eerder in de fout is gegaan met kinderen, een functie kan uitoefenen waarbij hij of zij met kinderen te maken heeft. Om ervoor te zorgen dat dergelijke personen ook niet binnen andere sportclubs in de omgeving kunnen werken met kinderen, heeft het jeugdbestuur diverse sportclubs in de omgeving informeel benaderd om dezelfde eis aan hun vrijwilligers te stellen. Zo is FCC inmiddels het voorbeeld van Vitesse 22 gevolgd.

De Jeugdcommissie

Uitgelicht bericht

Update 5 juni 2021

Corona beleid Vitesse’22

Vitesse’22 hanteert de volgende corona preventiemaatregelen:

ALGEMEEN

SPORTERS

  • Voor jeugdleden tot 18 jaar gelden geen beperkingen. Wedstrijden zijn toegestaan.
  • Leden van 18 jaar en ouder mogen op het sportcomplex onbeperkt trainen en alleen onderlinge wedstrijden zijn toegestaan
  • Buiten spelsituaties houden sporter van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand
  • (Onderlinge) wedstrijden worden vooraf gereserveerd bij de wedstrijdsecretaris via wedstrijdsecretariaat@vitesse22.nl
  • Kleedkamers zijn open
  • In binnenruimten is het dragen van mondkapjes verplicht vanaf 13 jaar

KANTINE EN TERRAS

  • De kantine en terras mogen open tot 22.00 uur; maximaal 50 personen elk
  • Reserveren, registratie en gezondheidscheck is verplicht
  • Reserveren kan…

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 trim daames - Training
5 Aug
20:00
HGAD - Training
8 Aug
9:00
VVW 1 - Vitesse 22 1
8 Aug
14:00
ADO 20 JO14-1 - Vitesse 22 JO14-1
14 Aug
11:00