Nieuwsbericht

Bondscoach Sarina Wiegman verrast voetbalclub Vitesse ’22 met driejarig ING-sponsorcontract

Dinsdagavond 23 juni kreeg Vitesse’22 uit Castricum groot nieuws! De club heeft een driejarig sponsorcontract voor het meiden- en vrouwenvoetbal van ING Voetbal gewonnen!
Sarina Wiegman, de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen en ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal en Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, deelden dit geweldige nieuws mee in een online seminar, waar een groot deel van de clubleden op deze prachtige zomeravond naar zat te kijken. 

Vitesse’22 is geselecteerd voor dit contract omdat zij, net als 200 andere clubs, dit voorjaar een plan bij de ING hebben ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal optimaal te gaan ontwikkelen en professionaliseren. Zo wil Vitesse’22 zich als dé club voor het meiden- en vrouwenvoetbal op de kaart gaan zetten in onze regio de komende jaren. Ze viel samen met 60 andere clubs in de prijzen en won uiteindelijk samen met een klein deel daarvan de hoofdprijs.

Missie en visie van Vitesse’22
De missie (de droom) van Vitesse’22 is dat het meiden- en vrouwenvoetbal in de club dezelfde afspiegeling heeft als in de samenleving; meiden en jongens zijn ieder op hun eigen niveau in alle opzichten gelijkwaardig aan elkaar.

Onze visie is om diverse routes in te voeren, waarin voetbalsters zich ontwikkelen op basis van hun persoonlijke intentie: ze spelen hun eigen spel! Dit alles krijgt gestalte in het programma ‘Meiden in Beeld bij Vitesse’22’. Om dit ook echt te gaan realiseren moet de club de komende jaren gaan groeien.

Voorzitter voetbalclub Vitesse ‘22, Jeroen Tromp: “Geweldig dat de pitch van Vitesse’22 is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan. We zijn blij met de komst in januari van ons eerste vrouwelijk bestuurslid voor het meidenvoetbal; Barbara van Lodensteijn. Samen met Kasper van de Klundert en Fons Lute heeft zij gestalte gegeven aan het plan waardoor de meiden en vrouwen in de club nu echt ‘vleugels gaan krijgen’. Barbara adviseerde ons om het plan op een bedrijfsmatige manier aan te vliegen.”

Barbara: “Het geheim is dat we de gedreven energie van de vrijwilligers én de beschikbare middelen scherp hebben gericht op een bevlogen visie voor de komende vier jaar. Via de methode die we hebben gebruikt ontwikkelde zich heel vlot een professioneel plan waar trainers, leiders, coördinatoren echt achter staan. Nu hebben we allemaal één gedeeld beeld, en daarmee grip om onze visie ook echt waar te gaan maken.

Jeroen: “Met ons programma ‘Meiden in Beeld bij Vitesse ’22 hebben we een duidelijke koers. We hopen hiermee meer vrouwelijke trainers, scheidsrechters, commissieleden en bestuurders aan te trekken, dit zal een enorme bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal”. Vitesse’22 streeft naar 40% meisjes in de jeugd en met dit prachtige sponsorcontract kan nu veel meer mogelijk gemaakt worden.

Bondscoach Sarina Wiegman: “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken”.

Uitgelicht bericht

Update 25 september 2021

Corona beleid Vitesse’22

Vitesse’22 hanteert de volgende corona preventiemaatregelen:

ALGEMEEN

SPORTERS

  • Er zijn geen beperkingen tijdens het sporten zelf
  • Kleedkamers zijn open voor gebruik

KANTINE EN TERRAS

  • Geen beperking voor afhalen van eten en drinken in de kantine en bij terrasgebruik
  • Voor zittend eten en drinken in de kantine is een coronatoegangsbewijs vereist voor personen ouder dan 13 jaar
  • Kantine en terras sluiten uiterlijk om 24.00 uur

VERVOER UITWEDSTRIJDEN

  • wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten dragen personen vanaf 13 jaar een mondkapje;

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Bergen O23 - Vitesse 22 O23
26 Okt
20:00
Vitesse 22 MO13-1 - IJmuiden vv. MO13-1
27 Okt
19:00
RKDES 2 - Vitesse 22 3
28 Okt
20:00
Vitesse 22 JO9-4 - Velsenoord FC JO9-1
30 Okt
8:30