Nieuwsbericht

Afgelopen zondag 5 november was het zover. In onvervalst herfstweer is de naam van de nieuwe oefenkooi “Het Bakkerspleintje” door wethouder Rob Schijf onthuld waarna oud Vitesse speler Teun Koopmeiners (AZ) samen met 3 geselecteerde jeugdspelers als eerste de oefenkooi officieel in gebruik genomen hebben.

Hoe een en ander tot stand gekomen is

Michel Kuijs (lid PR/Sponsorcommissie) wijst Vitesse erop dat het Schipholfonds verenigingen in staat stelt om een geldelijke vergoeding te krijgen als antwoord op de overlast van vliegtuigen. De jeugdcommissie (Jan Jansen) spreekt een wens uit over een oefenkooi met kunstgrasveld. Na akkoord van het bestuur om een en ander te onderzoeken gaat een nieuwe werkgroep, bestaande uit de leden Gert Stoppels, Carin Schellevis en Robert Kool de uitwerking verder voor hun rekening nemen. Deze groep stuurt een projectplan in en krijgt de hoogste subsidie van het Schipholfonds bij de uitreiking. Het bestuur geeft akkoord voor de bouw, en offertes worden aangevraagd.

De plannen worden doorontwikkeld. Er worden vier locatie opties voorgelegd. Er wordt gekozen voor de optie aan de Beverwijkerstraatweg waarvoor een vergunning vereist is. Voor de te kiezen locatie zijn toegankelijkheid voor een breed publiek, integraal onderdeel van de jeugdtrainingen en zichtbaarheid een vereiste, terwijl er zo min mogelijk ruimte van het huidige trainingsveld wordt ingenomen. Ook de naschoolse kinderopvang Forte gaat gebruik maken van de oefenkooi. De gemeente verleend de vergunning. Door omwonenden wordt een bezwaarschrift ingediend en een hoorzitting gehouden. De uitspraak van B&W is dat het bezwaar ongegrond wordt verklaard. Er wordt gestart met de bouw van de oefenkooi die is opgeleverd door de firma Easy Lawn waarvan het toeval wil dat de directeur Bob Slenders in Castricum woont.

De opening

Onder grote belangstelling begonnen de mini’s om 12.00 uur hun partijtjes spelen in de nieuwe oefenruimte. Vanwege de barre weersomstandigheden werden de wedstrijden echter vroegtijdig gestopt en kregen de mini’s na ge-douched te zijn in de kantine een welverdiend patatje met limonade.

Voorzitter Hans Kaandorp nam om 12.45 uur het woord om de totstandkoming van de oefenruimte aan de aanwezigen uit te leggen en de diverse commissies te bedanken voor hun medewerking. Rond 13.00 uur onthulde wethouder Rob Schijf middels het verwijderen van een vlag de naam van de oefenkooi “Het Bakkerspleintje” en nam Teun Koopmeiners samen met 3 geselecteerde jeugdspelers deze in gebruik door (na een lint door te knippen) een partijtje te spelen.

Hierna lieten Hugo Vliese en Hendrik Ploegaert zien wat je allemaal met een bal kan doen, hetgeen zeer gewaardeerd werd door het aanwezige publiek die de handen massaal op elkaar kregen.

Het mag duidelijk zijn dat de club enorm blij is met deze nieuwe oefenruimte die vooral gebruikt gaat worden om de techniek-trainingen van de jeugd op een hoger plan te zetten, hetgeen zich zal uitbetalen in de toekomst.

Foto’s van het evenement staan in een fotoboek op deze site, of volg deze link: Oefenkooi “Het Bakkerspleintje”

Uitgelicht bericht

Update 19-11-2020

Vitesse’22 hanteert de volgende corona preventiemaatregelen:

ALGEMEEN

 

SPORTERS

 • Jeugd onder 18 mag onbeperkt trainen en onderlinge wedstrijden zijn toegestaan
 • Leden van 18 jaar en ouder mogen zeer beperkt trainen:
  • in groepjes van maximaal 4 personen
  • zo veel mogelijk in vaste samenstelling en per groepje herkenbaar
  • op 1,5 meter onderlinge afstand
  • zij regelen en handhaven dit zelf

 

GEBRUIK VAN KLEEDKAMERS

 • Kleedkamers zijn gesloten
 • Toiletgebruik is mogelijk

 

BEZOEKERS, OUDERS/VERZORGERS

 • Publiek bij trainingen of onderlinge wedstrijdjes is niet toegestaan
 • Ouders brengen kinderen tot aan de poort waar leiders de kinderen opvangen
 • De kantine is tot nader order gesloten

 

Wij wensen iedereen ondanks de beperkingen toch sportplezier en een goede gezondheid!

Het NOC/NSF…

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 JO13-2 - Vitesse 22 JO12-1
30 Jan
9:00
Vitesse 22 JO9 - Vitesse 22 JO10
30 Jan
9:30
Vitesse 22 mini's - Vitesse 22 mini's
30 Jan
9:30
Vitesse 22 JO8 - Vitesse 22 mini's
30 Jan
9:30