Nieuwsbericht

Patrick van der Fits is nu 1,5 jaar trainer. Het valt op dat er rondom de selectie sindsdien veel veranderd is. Vanaf het begin van zijn contract heeft Patrick voor een aanpak gekozen waarbij duidelijkheid en commitment centraal staat. Deze twee drijfveren gaan verder dan de spelers van de selectie. Om te zorgen voor een optimaal wedstrijdresultaat is het van belang dat toeval uitgesloten wordt. Vanuit zijn ervaringen als speler en trainer zijn al veel voorwaarden hiervoor ingevuld. In samenwerking met het bestuur en de technische commissie is de staf op hoger niveau getild. Tijdens de trainingen zijn er tegenwoordig meer trainers aanwezig. Hierdoor is het mogelijk om specifieke onderdelen beter te oefenen. Voor de geblesseerde spelers is er een hersteltrainer op donderdagavond aan het werk.

Daarnaast zijn er tijdens alle trainingen en ook op wedstrijddagen fysiotherapeuten voor het eerste en het tweede team beschikbaar. Tegenstanders worden geanalyseerd en geblesseerde spelers worden door fysiotherapeut Kees Rootjes tijdens hun herstel behandeld en begeleid. Door op deze manier te werk te gaan blijken er veel minder blessures onder de spelers zijn. Ook herstellen de spelers sneller door de begeleiding en de gekozen trainingsaanpak. Door de verhoogde voetbalconditie blijkt dat Vitesse’22 nu in staat is om ook in het laatste kwartier een wedstrijd te beslissen. Dit alles heeft geresulteerd in een derde plaats in de tweede klasse. Op een gemaakte ranglijst staat Vitesse’22 op dit moment derde op het gebied van meest gemaakte doelpunten. Patrick gaat altijd uit van het beste team en alles moet wijken voor het beste resultaat. Hij krijgt daarvoor de benodigde ruimte van het bestuur. Op de vraag of hij de nieuwe talenten extra aandacht geeft is het antwoord wel verrassend maar past ook goed bij deze volwassen spelers. Door handigheidjes van zijn kant worden deze jonge spelers op een slimme manier ingepast in de selectie en hebben wat extra krediet. Zij krijgen niet “voelbaar” de tijd om te groeien naar een hoger niveau maar zijn wel vanaf het begin volwaardig lid van de selectie. Sinds dit seizoen worden er door de jonge senioren een keer in de maand competitiewedstrijden gespeeld door spelers onder de 23 jaar. Het voordeel van deze competitie is dat leeftijdsgenoten om leren omgaan met weerstand. Volgens Patrick is dat een onderdeel wat erg belangrijk is en niet vaak genoeg op de juiste manier geoefend moet worden.

Ook wil hij graag meehelpen met het creëren van een positieve gedachte over onze club. Maar hij geeft wel aan dat het bestuur hierin wel het meeste invloed heeft. Het valt hem op dat er de laatste jaren veel zaken binnen de club opgepakt en verbeterd worden. Vanuit zijn ervaring en persoonlijkheid heeft hij een mening over tal van zaken en gebruikt deze graag om dingen leuk of goed te maken of lopende zaken positief te beïnvloeden. De samenwerking me Ajax beschouwt hij dan ook als positief. Het is een kwaliteitsverbetering voor het beleidsplan en zal in de toekomst een verbetering kunnen zijn voor de club. We zitten daarin in het begin van dit proces.

Zoals al eerder besproken heeft hij een prima relatie met het hoofdbestuur en de verschillende commissies. Deze kenmerkt zich door zijn openheid. Een compliment is zeker aan hen allen op zijn plaats als hij zich bedenkt wat zij in 1,5 jaar al bereikt hebben. Normaal staat daar volgens zijn ervaring 3 a 4 jaar voor. Het bestuur laat zien waar zij naar toe willen in de toekomst en heeft daar ook een redelijke visie op. Het is bekend dat Patrick voorstander is van een goede samenwerking tussen de selectie en de jeugdafdeling. Het idee om de “Pupil van de week “op te laten halen door een speler komt dan ook van zijn hand. Om deze zaken nog beter en meer te organiseren zou er bijvoorbeeld een commissie met de naam “wat kan de selectie terug doen voor de club” opgestart kunnen worden.
De huidige werkwijze bij en binnen Vitesse’22 levert hem de nodige energie op om nog lang op “de Puikman” te werken. Het resultaat is dat Patrick onlangs voor een jaar heeft bijgetekend. Prestatie en plezier blijken door zijn aanpak goed samen te gaan. Zijn wens voor dit seizoen is om geen nacompetitie te spelen maar gelijk te promoveren. Er zit volgens hem nog genoeg progressie in het team om ook in de eerste klasse een mooie rol van betekenis te kunnen spelen.

Op de vraag wat we van Patrick in de toekomst nog verder kunnen verwachten als hoofdtrainer heeft hij een duidelijk antwoord. Vitesse’22 dat is niet hijzelf, maar Vitesse’22 is de optelsom van de huidige samenwerking tussen de trainersstaf, de medische staf, bestuur en zijn commissies en alle vrijwilligers die hun steentje belangeloos bijdragen. Samen met al deze mensen moet weer Vitesse’22 de aantrekkelijkste club van de regio worden. Dat wil zeggen dat er met de juiste wedstrijdopvatting gespeeld wordt, waarbij prestatie en gezelligheid hand in hand moeten blijven kunnen gaan om.

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 JO8-3 - ODIN 59 JO8-6
25 Maa
8:30
Vitesse 22 JO8-4 - Velsen Rkvv JO8-4
25 Maa
8:30
Vitesse 22 JO9-3 - DEM (RKVV) JO9-4
25 Maa
8:30
Vitesse 22 MO9-1 - Stormvogels ijvv JO9-1
25 Maa
8:30