Nieuwsbericht

Clubs en scheidsrechters zijn eerder al geïnformeerd over de visuele controle van de spelerspas. Vanaf heden gaat deze visuele controle bij de A-categorie senioren mannen en vrouwen in werking. In samenspraak met de COVS is een procedure voor deze controle opgesteld. Het is niet meer dan logisch dat iedereen wil weten wie er daadwerkelijk aan het spel deelnemen. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid! Met behulp van de spelerspas en de daaraan gekoppelde visuele controle bestaat er een instrument om te controleren of de juiste speler op het juiste veld staat. Vanaf 1 september 2013 wordt hiermee gestart bij de senioren (mannen en vrouwen) in de A-categorie. Het zal in de praktijk voor iedereen even wennen zijn. De visuele controle van de spelerspas is een gezamenlijke taak van beide aanvoerders en de scheidsrechter. De verenigingen zorgen als eerst verantwoordelijke ervoor, dat van elke speler een geldige spelerspas aanwezig is.

In samenspraak met de COVS is de onderstaande procedure opgesteld. Ten opzichte van de onlangs verstuurde brochure tijdstraf en verbeteringen spelerspas is er een wijziging doorgevoerd. Dit betreft de procedure rondom de controle van de spelerspassen van wisselspelers (bulletpoint nummer 8).

* De namen van de betrokkenen worden op het wedstrijdformulier ingevuld.
* De scheidsrechter controleert in het bijzijn van beide aanvoerders*) of de gegevens op de spelerspassen overeenkomen met de gegevens op het wedstrijdformulier.
* De beide aanvoerders en de scheidsrechter accorderen het ingevulde formulier en bevestigen daarmee de juistheid van de gegevens.
* De scheidsrechter ontvangt van de wedstrijdcoördinator uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd een afdruk van het wedstrijdformulier.
* De scheidsrechter neemt de spelerspassen mee naar het speelveld voor de visuele controle.
* De spelers vormen voor het begin van de wedstrijd op het speelveld gezamenlijk een rij. De aanvoerder van de uitspelende partij gaat als eerste bij de scheidsrechter langs om te laten zien welke speler bij welke spelerspas hoort. Daarna volgt de thuisspelende partij.
* Na deze handeling geeft de scheidsrechter de spelerspassen aan de aanvoerder van het betreffende team en kan er getost worden.
* Op het moment dat een wisselspeler het veld ter hoogte van de middenlijn betreedt, overhandigt hij de spelerspas aan de scheidsrechter. De scheidsrechter controleert aan de zijlijn de spelerspas en noteert het relatienummer. (De controle wordt in de topklasse uitgevoerd door de vierde official en in de hoofdklasse door de eerste assistent-scheidsrechter)
* De spelerspas wordt na controle weer overhandigd aan de leider van de betreffende partij.
* Na afloop brengt de leider de spelerspassen naar de ruimte waar het wedstrijdformulier wordt afgerond.
* De scheidsrechter rondt het wedstrijdformulier af.
* Door ondertekening van het wedstrijdformulier, verklaren de beide aanvoerders en scheidsrechter alle gegevens te hebben gecontroleerd aan de hand van de spelerspassen en de visuele controle te hebben uitgevoerd.
*) Bij het jeugdvoetbal is de leider verantwoordelijk.

Uitgelicht bericht

Beste leden, sponsors, ouders en ex-leden,

De landelijk van kracht geworden maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan doorkruizen onze veilingavond op 27 maart. Het bestuur ziet zich hierdoor genoodzaakt de veilingavond te verzetten naar vrijdag 15 mei 2020.

Met de huidige kennis van zaken verwachten wij dat rond die tijd het “normale leven” weer op gang kan komen en dat daardoor ook onze veilingavond voor iedereen veilig kan plaatsvinden. Dat is onze verwachting en daarom is deze datum nog onder voorbehoud.

Bedankt voor jullie begrip en wij hopen je te zien op vrijdagavond 15 mei!

Met sportieve groet,

Het Bestuur

——————–

Klik op de link om de kavels van dit jaar alvast te bekijken zodat je op de hoogte bent en tijdens de veiling avond een bod kan uitbrengen.

Kavels 2020

 

Beste sportvrienden,

Vrijdagavond 27 maart 15 mei vindt de jaarlijkse…

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

LSVV JO12-1 - Vitesse 22 JO12-1
4 Apr
8:45
FC Uitgeest JO11-4 - Vitesse 22 JO11-3
4 Apr
9:00
Castricum FC JO13-2 - Vitesse 22 JO13-1
4 Apr
9:00
Vitesse 22 MO11-3 - Winkel MO11-2
4 Apr
9:15