Nieuwsbericht

Regelmatig wordt er vanuit alle hoeken gezegd ”Vitesse ’22, dat zijn wij!” Maar wie zijn “wij” eigenlijk? Vanuit die vraag staat er elke maand een Vitessenaar centraal. In een interview proberen wij er achter te komen wat deze hoofdpersoon bindt aan Vitesse ’22. Hiervoor selecteren we elke maand 11 vragen die het best bij de hoofdpersoon passen.

In deel 6 van deze rubriek: Amber Wuring
1. Hoe lang ben je al lid van Vitesse ’22?
De reden dat haar oog op voetbal is gevallen, komt door haar buurmeisje Famke die altijd in het speeltje aan het voetballen was. Daarom is Amber al sinds 2002 lid van van Vitesse’22. Ze begon haar carrière bij de mini’s. Ze herinnert zich vooral nog het “Mini stadion” dat naast het verste trainingsveld stond. Ze vind het jammer dat deze verdwenen is.

2. In welk team speel je op dit moment?
Als meisje speelt Amber nog steeds in een jongensteam. Dat is dit seizoen de jongens C1 en is daar zelfs aanvoerder. Tevens speelt ze regelmatig selectiewedstrijden voor de KNVB. Dat is ooit begonnen op haar 10de jaar. Ze bereikte toen gelijk de laatste ronde. Sinds die tijd stroomde Amber in elke leeftijd categorie door. In team district West 1 meisjes onder 14 werd zij zelfs Nederlands kampioen. Op dit moment is Amber weer bezig met selectierondes en misschien maakt ze kans op een plek in het Nederlandse elftal onder 16.

3. Wat was je favoriete positie in het veld?
Amber speelt nu als inschuivende laatste man. De reden hiervoor is dat ze graag vanuit een verdedigende positie de aanval zoekt.

4. Wat voor functie bekleed jij bij onze club?
Ze geeft sinds vorig seizoen trainen aan de F-jes. Ze begon toen met de F2 en draait nu regelmatig mee de trainingen van de F 1.

5. Wat doe jij in je vrije tijd?
Amber is in hart en nieren een voetbalvrouw en is vaak op Vitesse’22 te vinden. Maar ook met haar vriendinnen doet ze veel leuke dingen zoals chillen en surfen met Benthe Verdonk (Vitesse MB 1). Ze houdt ook van winkelen en de nodige feestjes.

6. Wat vindt je bij Vitesse ’22 goed gaan en wat kan er verbeterd worden?
De sfeer bij Vitesse’22 is goed en dat Amber veel mensen kent draagt daar zeker aan bij. Ze vind de begeleiding voor haar baantje als trainster goed. Ook voelt zij het respect van haar medespelers van haar team en dat vind ze super. Echter voor verbetering vatbaar zijn volgens haar de ballen voor de trainingen. Ook wacht zij nog steeds op een getailleerd meidenshirt met sponsor, rugnummer en achternaam. Deze is haar al een half jaar geleden beloofd door Jacob Stuifbergen. Ook ziet zij graag dat er een kunstgrasveld komt waarop alleen getraind gaat worden. Want voetballen doe je op echt gras, vind Amber.

7. Heb je een idee hoe we dat kunnen verbeteren?
Amber zou graag zien dat de ballen eerst goed gekeurd worden voordat ze gekocht worden.

8. Als je de keuze had welke rol/functie zou je bij Vitesse’22 willen bekleden?
Ze zou graag mee willen helpen om het damesvoetbal nog groter te maken.

9. Als je aan al je jaren bij Vitesse’22 denkt wat is je dan het meest bijgebleven?
Een pijnlijk moeilijk momentje is nog steeds het eigen doelpunt dat Amber met haar hoofd maakte toen zij in de F –jes speelde. Ze genoot ervan dat ze gescoord had! Na enig nadenken is ze toch overgestapt naar het op de juiste manier maken en genieten van haar doelpunten.

10. Het is het jaar 2022. Hoe moet Vitesse ’22 er dan uit zien…wat is er dan veranderd?
Er ligt een kunstgrasveld om te trainen en eindelijk is het getailleerde shirt is binnen. Het complex is helemaal vernieuwd en voorzien van alle benodigde zaken om op niveau te voetballen. Uiteraard is het meidenvoetbal gegroeid naar topniveau met Amber natuurlijk als coördinator.

11. Wie is de volgende Vitessenaar die we volgens jouw moeten interviewen? En waarom? Wie dat is, Tom Laan omdat de sfeer op de trainingen altijd goed is.

Met sportieve groet,
Uw verslaggever John Baltus