Nieuwsbericht

Op een zonovergoten Puikman had ik een ontmoeting met de trainer van de selectie van Vitesse, Patrick van der Fits. Van der Fits is sinds juni vorig jaar de nieuwe hoofdcoach van Vitesse. Sinds zijn aanstelling  is er al veel veranderd. Velen kennen hem alleen van naam dus het werd hoog tijd om Patrick eens voor te stellen.

Patrick is in 1969 geboren, heeft tot zijn 31ste gevoetbald, onder andere bij EDO, Noordwijk, Velsen en VVSB. Hij werkt al jaren bij de Dekamarkt en heeft zich opgewerkt tot verkoopleider. Na zijn carrière als voetballer is hij zijn trainersdiploma’s gaan halen, eerst Oefenmeester 2 en later Oefenmeester 1. Hij heeft onder andere stage gelopen bij Haarlem en gewerkt met Hans van Doorneveld en Rob Bianchi. Na een paar clubs te hebben getraind kwam hij, voordat hij Vitesse aan de slag ging, bij Stormvogels terecht. Vanwege een verschil van mening over het te voeren beleid stapte hij tussentijds op. Bij toeval kwam hij in contact met Dirk Jan Ente van Vitesse omdat hij Patrick zou gaan opvolgen bij Stormvogels. Via Dirk Jan hoorde hij dat Vitesse op zoek was naar een nieuwe trainer. De kruisbestuiving was daar, Patrick ging in gesprek met Vitesse en Dirk Jan Ente ging naar Stormvogels.

Patrick heeft in zijn eerste periode als trainer van Vitesse, de ploeg kunnen behoeden voor degradatie. Het afgelopen seizoen kun je duidelijk zien dat zijn aanpak/methode vorm begint krijgen. Het eerste is als zevende geëindigd en het tweede elftal is zelfs kampioen geworden. De promotie van het tweede is heel belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de spelers, is zijn mening. De combinatie van werk en voetbal is hetgeen dat Patrick het meest aanspreekt. Zijn werk is belangrijk en het moet ten allen tijden te combineren zijn met voetbal. Omdat hij vaak op zaterdag werkt wil hij alleen een zondag club trainen. De reden dat hij heeft gekozen voor Vitesse is omdat hij het een mooie warme club vindt waar normen en waarden hoog in het vaandel staan. Hij ziet dat Vitesse de spil is binnen de gemeenschap van Castricum. Een club met een eigen identiteit. Er is altijd reuring bij Vitesse, is zijn mening, Vitesse een club in beweging.

Het allerbelangrijkste vindt Patrick dat er plezier moet zijn bij een voetbalvereniging. Hij ziet dan ook de toekomst bij Vitesse met vertrouwen tegemoet. Over de samenwerking met Ajax zegt hij dat het vooral voor de jeugd een stimulans is en de eerste jaren geen invloed heeft op de selectie. Hij ziet het als een positieve ontwikkeling.

Even wat persoonlijke interesse vragen:
Wie is je favoriete voetballer? – Messi
Welk Europees voetbalteam is jouw favoriet? – Celtic en Manchester United
Wat is je favoriete sport naast voetbal? – Tennis
Wat is je favoriete TV programma? – Alle sportprogramma’s
Wie vind je de meest irritantste voetballer? – Mark van Bommel
Wat is je laatste boek dat je hebt gelezen? – Soldaat van Oranje van Erik Hazelhof
Wat is je favoriete eten? – Andijvie stamppot met een gehaktbal en spekjes
Wat is je favoriete vakantieland? – Als het maar aan de kust is
Je gaat naar een onbewoond eiland, je mag één ding meenemen, wat neem je mee? – Hengels

Nog een paar dilemma’s tot slot:
Blauw of zwart? – Blauw
Bier of wijn? – Bier
Ajax of Feijenoord? – Ajax
Rutte of Samsom? – Rutte
Studio Sport of VI? – Studio Sport
Auto of fiets? – Auto
Spijkerbroek of driedelig pak? – Spijkerbroek
Hollandse eten of Aziatisch? – Hollands
House/Hip Hop muziek of Rock – Rock
Apple of Samsung – Apple

Tekst: Ron Zonneveld
Foto: Andreas Mulder

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 Familie Toernooi - Vitesse 22 Familie Toernooi
4 Jun
11:00
Vitesse 22 JO9-1 - SVA JO9-1
7 Jun
18:30
Toernooi Geel-Wit - Vitesse'22 JO16-1
9 Jun
19:00
Vitesse 22 MO20-1 - HSV MO20-1
10 Jun
11:00