Nieuwsbericht

Zondag 21 februari 2016 konden onze C- en B- junioren, die op zaterdag hun jeugdwedstrijden fluiten bij Vitesse’22 en opgeleid worden tot scheidsrechter, eens proeven van het grote werk. Als partnerclub van Ajax mochten we mee doen met een proef waarbij Ajax regelmatig een partnerclub wil uitnodigen om 10 C- en B- junioren mee te laten draaien als ballenjongen bij een eredivisiewedstrijd van Ajax in de Arena. Omdat Vitesse als eerste reageerde op de uitnodiging werd onze club gekozen en besloten we om onze jeugdscheidsrechters hiervoor uit te nodigen.

Het was voor de deelnemers zondag al om 12 uur verzamelen en ieder mocht ook nog eens een ouder/familielid of vriend meenemen. We kwamen allemaal keurig voor 13.00 aan bij de Arena waarbij onze mannen al snel meegenomen werden voor instructies. Gelukkig kregen ze ook wat etenswaren en drinken (keurig verzorgd door Ajax) dus ze zouden niet omkomen van de honger of dorst.

Vervolgens kwamen de instructies waarbij met alles rekening werd gehouden. Stel je voor dat er een bal buiten de lijnen kwam, dan moesten ze de bal, die zij in hun hand hadden, snel naar de speler gooien maar de bal die uit ging mochten ze niet gelijk pakken. Pas als het spel zich verplaatst had mochten ze hem ophalen want anders zouden ze bij de tv-beelden voor het reclamebord lopen en dat mag dus niet!

Ze werden in de officiële kleding van Ajax gehesen en gingen vervolgens naar het veld waar voor iedereen al een plaats achter een reclame bord was bepaald. Quinten Peeters was de gelukkige die tussen de beide dug-outs werd geplaatst. Hij zag het spel net zo goed als Frank de Boer het kon zien en volgens ons heeft hij wel wat tips ingefluisterd. Er kwam al snel een app binnen dat Quinten in de uitzending van Fox Sport was gezien.

Niet iedereen had het even druk maar toch hebben de meeste deelnemers  een actie moeten ondernemen. Marc Blaas zat achter het doel waar Ajax de 1e helft naar toe speelde. Ze misten toen best wel wat kansen en Marc had het er maar druk mee. Al met al was het een aantrekkelijke wedstrijd en Ajax won met 3-0.

Onze mannen hebben een geweldige middag beleefd die smaakt naar mee.

Stel je eens voor, nu mee als ballenjongen, in de toekomst een keer mee als 4e official of assistent scheidsrechter en later een keer als scheidsrechter in de Arena een wedstrijd fluiten. Hoe mooi kan dat zijn?

PS
Als je op de foto bovenaan dit bericht klikt zal de volledige foto laden.

 

 

 

Bij de foto onze trotse deelnemers.

Staand vlnr: Quinten Peeters, Marc Blaas, Yannick van der Klundert, Tom van der Beek en Ruben Brakenhoff.

Gehurkt vlnr: Bram Kortekaas, Jon van der Meer, Jasper de Boer, Yannick Wishaupt en Max van der Kruyssen.

 

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 JO8-3 - ODIN 59 JO8-6
25 Maa
8:30
Vitesse 22 JO8-4 - Velsen Rkvv JO8-4
25 Maa
8:30
Vitesse 22 JO9-3 - DEM (RKVV) JO9-4
25 Maa
8:30
Vitesse 22 MO9-1 - Stormvogels ijvv JO9-1
25 Maa
8:30