Nieuwsbericht

Dit weekend vindt de start plaats van de nieuwe competitie en sedert precies 10 jaar gebeurt dat niet meer in de 2e A maar in de 3e klasse B!! Eigenlijk nog steeds onbegrijpelijk! Een seizoen eerder met vrijwel dezelfde selectie eindigde de ploeg keurig op de 2 plaats met nacompetitieduels voor promotie naar de 1e klasse (!) en een jaar later volgt als onverwachte anticlimax zelfs degradatie naar de 3e klasse!!

Maar goed, het feit ligt er en we moeten dus verder. Bovendien heeft volgens Cruyff elk nadeel ook z’n voordeel. En dat is dit keer óók het geval want Vitesse is ingedeeld in een leuke en zéér regionale competitie met o.a. Limmen en Meervogels. Dat betekent nieuwe uitdagingen én nieuwe kansen. Maar gemakkelijk zal het niet worden, want reken er maar op dat iedereen juist van Vitesse wil winnen! Daar zal het team zich ook terdege op moeten instellen!!

Alhoewel er flink wat geïmproviseerd moest worden vanwege vakanties etc. is de start van het seizoen tot nu toe redelijk positief verlopen. Eerst werd de CAL-cup veroverd, mede dankzij een flinke inbreng van onze dames-afdeling, en vervolgens werd met veel extra inspanning én op doelsaldo de 1e plaats in de poule voor de KNVB-districtsbeker behaald. Dat betekent dus een vervolg in het bekertoernooi. En dat verder bekeren lucratief kan zijn hebben we vorig jaar mogen ervaren met het duel thuis tegen IJsselmeervogels!

Onze 1e tegenstander is een volstrekt onbekende voor Vitesse. De club is ontstaan uit een fusie tussen VVH en Velsenbroek. Na 3 jaar in de 4e klasse te zijn uitgekomen scoorde de ploeg afgelopen seizoen met een 4e plaats niet alleen het beste resultaat uit de historie maar bovendien werd de 3e en laatste periode veroverd. In de nacompetitie werd eerst afgerekend met Egmondia en vervolgens met OSV. En door die resultaten werd zodoende promotie naar de 3e klasse afgedwongen. Het team heeft dus de smaak te pakken en zal ongetwijfeld de ingezette positieve lijn ook in de 3e klasse willen doortrekken. Vitesse is dus gewaarschuwd!!

Het motto is dus: de 1e klap is een daalder waard. Zondagavond zal duidelijk worden wie of, en zo ja, door wie die klap is uitgedeeld!

Wij wensen onze jongens in elk geval veel succes en alle toeschouwers een leuke en vooral sportieve wedstrijd met veel kijkplezier!

Veel succes, mannen!!

Volgende wedstrijd 13 september a.s. 14 .00 uur:  W.S.V.’30   –   Vitesse

 

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 JO9-1 - SVA JO9-1
7 Jun
18:30
Toernooi Geel-Wit - Vitesse'22 JO16-1
9 Jun
19:00
Vitesse 22 MO20-1 - HSV MO20-1
10 Jun
11:00
Vitesse 22 MO17-1 - Foresters MO17-1
10 Jun
11:00