Nieuwsbericht

Het was in de laatste bekerwedstrijd van de poulefase voor Vitesse erop of eronder tegen Limmen. Alleen winst zou volstaan voor een voortzetting in de bekercompetitie en daar voldeed het team van Patrick van der Fits aan. Met een 4-2 overwinning werd Limmen op de Puikman in een boeiend duel pas laat in de 2e helft op de knieën gedwongen, en zodoende krijgt het bekeravontuur voor Vitesse sinds jaren weer eens vervolg.

Vitesse was wel toe aan een opsteker na de valse competitie start met 4-1 verlies tegen VSV, terwijl Limmen vol zelfvertrouwen naar Castricum vertrok na een klinkende 5-2 overwinning op Purmerend. De eerste helft liet een redelijk gelijk opgaande strijd zien met een toch wel gedurfder en creatiever Limmen. Vitesse had weliswaar veel balbezit, maar de opbouw verliep moeizaam en voorspelbaar over veel schijven, en kreeg slechts sporadisch een gevaarlijk vervolg. En als het dan lukte om dicht bij de goal van Limmen te komen bleek Vitesse kwetsbaar in de omschakeling.

Het was daarom ook Limmen die de ban brak door halverwege de eerste helft een mooie tegenaanval succesvol af te ronden en verdiend met 1-0 de leiding nam. Na de rust veranderde er aanvankelijk weinig in het spelbeeld en leek er voor Limmen geen vuiltje aan de lucht. Een bevlieging van Jort Kaandorp stond aan de basis van de ommekeer in de wedstrijd nadat hij op de rand van de zestien meter meesterlijk uithaalde, de keeper kansloos liet, en de 1-1 aantekende. Met het inbrengen van Michel Poel en Luuk ten Broek werden de bakens verzet en werd er meer naar voren gedacht en met durf gehandeld, waardoor het speelveld langer werd en de ruimtes groter. Hiervan maakte Rick Beentjes snel en handig gebruik toen hij, vrij voor de keeper, deze fraai omspeelde en de 2-1 binnentikte. Limmen toonde aangeslagen en binnen 10 minuten was de wedstrijd gespeeld.

Allereerst werd een uittrap van Tom Laan door de verdediging van Limmen verkeerd beoordeeld, waardoor Robin Bakker zomaar voor de uitgelopen keeper verscheen en met een mooie lob voor 3-1 zorgde. Vervolgens tikte Luuk ten Broek gretig bij de eerste paal een spelhervatting van Robert Poel binnen. Een enigszins geflatteerde stand, die voor Limmen een iets beter aanzien kreeg, doordat zij in de slotfase nog de 4-2 te scoorden.

Al met al een verdiende overwinning voor Vitesse’22
Tekst: Koen ten Broek

Uitgelicht bericht

Update 5 juni 2021

Corona beleid Vitesse’22

Vitesse’22 hanteert de volgende corona preventiemaatregelen:

ALGEMEEN

SPORTERS

  • Voor jeugdleden tot 18 jaar gelden geen beperkingen. Wedstrijden zijn toegestaan.
  • Leden van 18 jaar en ouder mogen op het sportcomplex onbeperkt trainen en alleen onderlinge wedstrijden zijn toegestaan
  • Buiten spelsituaties houden sporter van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand
  • (Onderlinge) wedstrijden worden vooraf gereserveerd bij de wedstrijdsecretaris via wedstrijdsecretariaat@vitesse22.nl
  • Kleedkamers zijn open
  • In binnenruimten is het dragen van mondkapjes verplicht vanaf 13 jaar

KANTINE EN TERRAS

  • De kantine en terras mogen open tot 22.00 uur; maximaal 50 personen elk
  • Reserveren, registratie en gezondheidscheck is verplicht
  • Reserveren kan…

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 trim daames - Training
5 Aug
20:00
HGAD - Training
8 Aug
9:00
VVW 1 - Vitesse 22 1
8 Aug
14:00
ADO 20 JO14-1 - Vitesse 22 JO14-1
14 Aug
11:00