Nieuwsbericht

Het was in de laatste bekerwedstrijd van de poulefase voor Vitesse erop of eronder tegen Limmen. Alleen winst zou volstaan voor een voortzetting in de bekercompetitie en daar voldeed het team van Patrick van der Fits aan. Met een 4-2 overwinning werd Limmen op de Puikman in een boeiend duel pas laat in de 2e helft op de knieën gedwongen, en zodoende krijgt het bekeravontuur voor Vitesse sinds jaren weer eens vervolg.

Vitesse was wel toe aan een opsteker na de valse competitie start met 4-1 verlies tegen VSV, terwijl Limmen vol zelfvertrouwen naar Castricum vertrok na een klinkende 5-2 overwinning op Purmerend. De eerste helft liet een redelijk gelijk opgaande strijd zien met een toch wel gedurfder en creatiever Limmen. Vitesse had weliswaar veel balbezit, maar de opbouw verliep moeizaam en voorspelbaar over veel schijven, en kreeg slechts sporadisch een gevaarlijk vervolg. En als het dan lukte om dicht bij de goal van Limmen te komen bleek Vitesse kwetsbaar in de omschakeling.

Het was daarom ook Limmen die de ban brak door halverwege de eerste helft een mooie tegenaanval succesvol af te ronden en verdiend met 1-0 de leiding nam. Na de rust veranderde er aanvankelijk weinig in het spelbeeld en leek er voor Limmen geen vuiltje aan de lucht. Een bevlieging van Jort Kaandorp stond aan de basis van de ommekeer in de wedstrijd nadat hij op de rand van de zestien meter meesterlijk uithaalde, de keeper kansloos liet, en de 1-1 aantekende. Met het inbrengen van Michel Poel en Luuk ten Broek werden de bakens verzet en werd er meer naar voren gedacht en met durf gehandeld, waardoor het speelveld langer werd en de ruimtes groter. Hiervan maakte Rick Beentjes snel en handig gebruik toen hij, vrij voor de keeper, deze fraai omspeelde en de 2-1 binnentikte. Limmen toonde aangeslagen en binnen 10 minuten was de wedstrijd gespeeld.

Allereerst werd een uittrap van Tom Laan door de verdediging van Limmen verkeerd beoordeeld, waardoor Robin Bakker zomaar voor de uitgelopen keeper verscheen en met een mooie lob voor 3-1 zorgde. Vervolgens tikte Luuk ten Broek gretig bij de eerste paal een spelhervatting van Robert Poel binnen. Een enigszins geflatteerde stand, die voor Limmen een iets beter aanzien kreeg, doordat zij in de slotfase nog de 4-2 te scoorden.

Al met al een verdiende overwinning voor Vitesse’22
Tekst: Koen ten Broek

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Alkmaarsche Boys 6 - Vitesse 22 7
30 Maa
20:00
FC Uitgeest VR18+1 - Vitesse 22 VR18+1
31 Maa
20:00
Vitesse 22 VR18+1 - EVC VR18+1
31 Maa
20:30
WSV 1930 VR18+1 - Vitesse 22 VR18+1
31 Maa
21:30