Nieuwsbericht

Het was in de laatste bekerwedstrijd van de poulefase voor Vitesse erop of eronder tegen Limmen. Alleen winst zou volstaan voor een voortzetting in de bekercompetitie en daar voldeed het team van Patrick van der Fits aan. Met een 4-2 overwinning werd Limmen op de Puikman in een boeiend duel pas laat in de 2e helft op de knieën gedwongen, en zodoende krijgt het bekeravontuur voor Vitesse sinds jaren weer eens vervolg.

Vitesse was wel toe aan een opsteker na de valse competitie start met 4-1 verlies tegen VSV, terwijl Limmen vol zelfvertrouwen naar Castricum vertrok na een klinkende 5-2 overwinning op Purmerend. De eerste helft liet een redelijk gelijk opgaande strijd zien met een toch wel gedurfder en creatiever Limmen. Vitesse had weliswaar veel balbezit, maar de opbouw verliep moeizaam en voorspelbaar over veel schijven, en kreeg slechts sporadisch een gevaarlijk vervolg. En als het dan lukte om dicht bij de goal van Limmen te komen bleek Vitesse kwetsbaar in de omschakeling.

Het was daarom ook Limmen die de ban brak door halverwege de eerste helft een mooie tegenaanval succesvol af te ronden en verdiend met 1-0 de leiding nam. Na de rust veranderde er aanvankelijk weinig in het spelbeeld en leek er voor Limmen geen vuiltje aan de lucht. Een bevlieging van Jort Kaandorp stond aan de basis van de ommekeer in de wedstrijd nadat hij op de rand van de zestien meter meesterlijk uithaalde, de keeper kansloos liet, en de 1-1 aantekende. Met het inbrengen van Michel Poel en Luuk ten Broek werden de bakens verzet en werd er meer naar voren gedacht en met durf gehandeld, waardoor het speelveld langer werd en de ruimtes groter. Hiervan maakte Rick Beentjes snel en handig gebruik toen hij, vrij voor de keeper, deze fraai omspeelde en de 2-1 binnentikte. Limmen toonde aangeslagen en binnen 10 minuten was de wedstrijd gespeeld.

Allereerst werd een uittrap van Tom Laan door de verdediging van Limmen verkeerd beoordeeld, waardoor Robin Bakker zomaar voor de uitgelopen keeper verscheen en met een mooie lob voor 3-1 zorgde. Vervolgens tikte Luuk ten Broek gretig bij de eerste paal een spelhervatting van Robert Poel binnen. Een enigszins geflatteerde stand, die voor Limmen een iets beter aanzien kreeg, doordat zij in de slotfase nog de 4-2 te scoorden.

Al met al een verdiende overwinning voor Vitesse’22
Tekst: Koen ten Broek

Uitgelicht bericht

Update 15 januari 2022

Vitesse’22 hanteert de volgende corona preventiemaatregelen:

ALGEMEEN

  • Hoest of nies je vaak, heb je ernstige hoofdpijn of koorts? Blijf thuis of ga naar huis
  • Voor de veldindeling: kijk op https://www.vitesse22.nl/programma/
  • De competitie in het amateurvoetbal is onderbroken
  • Bezoekers zijn niet toegestaan

SPORTERS

  • Leden mogen onbeperkt sporten
  • Onderlinge wedstrijden bij de club zijn toegestaan
  • Toiletruimten en kleedkamers mogen worden gebruikt

KANTINE EN TERRAS

  • Als de kantine open is mag daar alleen worden afgehaald

VERVOER UITWEDSTRIJDEN

  • De amateurcompetitie ligt stil en er zijn geen uitwedstrijden

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 MO19-1 - Limmen MO19-1
26 Jan
19:30
Vitesse 22 JO9-4 - WSV 1930 JO9-2
29 Jan
8:30
DEM (RKVV) JO10-3 - Vitesse 22 JO10-3
29 Jan
8:30
Haarlem-Kennemerland f.c. JO14-2 - Vitesse 22 JO14-3
29 Jan
8:30