Nieuwsbericht

Ze leerden voetballen bij Vitesse’22, maar Sportpark De Puikman bleek niet hun eindbestemming. In de rubriek ‘Springplank Vitesse’ is het deze keer de beurt aan Amber Wuring, die momenteel bij de vrouwen van Telstar voetbalt.

 Sommige mensen hebben een 5-daagse werkweek, Amber Wuring heeft een 6-daagse voetbalweek. Sinds haar overstap van Vitesse’22 naar de voetbalsters van Telstar zijn er meer dagen dat ze wel op het veld staat dan niet. Van maandag tot en met donderdag traint ze dagelijks, op vrijdag en zaterdag speelt ze wedstrijden in het belofteteam of in het vlaggenschip van de Witte Leeuwinnen.

En met succes, want de verdedigster krijgt steeds meer speelminuten in het eerste elftal. In 2015 maakte ze op 17-jarige leeftijd haar debuut als invalst er tegen Ajax, sindsdien stond ze ook al enkele keren in de basis. Niet gek voor iemand die jarenlang schitterde op Sportpark De Puikman.

Amber speelde in de jeugd met en tegen de jongens. ‘Dat was een fantastische tijd’, zegt de scholiere uit 5 havo van het Jac. P. Thijsse College. ‘Ik werd als meisje goed geaccepteerd. Natuurlijk werd er wel eens wat geroepen, maar als we wonnen, werd het snel genoeg stil.’

Haar spel viel op. Als C-junior werd ze 2,5 jaar geleden benaderd door Telstar. ‘Ik vond het best even moeilijk toen ze aanklopten, want ik had het prima naar mijn zin bij Vitesse. Bij Telstar groeide ze uit tot de voetbalster die ze nu is. Een centrale verdedigster met naar eigen zeggen sterke punten als timing, coaching, koppen en slidings. Als verbeterpuntje noemt ze haar snelheid. Met zes voetbaldagen per week is er gelukkig voldoende tijd om progressie te boeken. En die zevende dag besteedt ze ook nuttig: aan haar bijbaan in snackbar De Klomp.

Waar ze over 5 jaar staat? ‘Dat is lastig om in te schatten. Ik wil eerst een vaste waarde worden in Telstar 1. Daarna zien we wel verder. Terug naar Vitesse? Haha, nu nog niet, maar als ik stop, behoort dat zeker tot de mogelijkheden.’

Uitgelicht bericht

Update 03-03-2021

Corona beleid Vitesse’22

Vitesse’22 hanteert de volgende corona preventiemaatregelen:

ALGEMEEN

AVONDKLOK

 • Het is verboden om tussen 21.00 en 04.30 uur op de openbare weg te zijn.

SPORTERS

 • Leden onder 27 jaar mogen op het sportcomplex onbeperkt trainen en onderlinge wedstrijden zijn toegestaan
 • Onderlinge wedstrijden worden vooraf gereserveerd bij de wedstrijdsecretaris via wedstrijdsecretariaat@vitesse22.nl
 • Leden van 27 jaar en ouder mogen zeer beperkt trainen:
  • in groepjes van maximaal 2 personen
  • op 1,5 meter onderlinge afstand

GEBRUIK VAN KLEEDKAMERS

 • Kleedkamers zijn gesloten
 • Toiletgebruik is mogelijk

BEZOEKERS, OUDERS/VERZORGERS

 • Publiek bij trainingen of onderlinge wedstrijdjes is niet toegestaan
 • Ouders brengen kinderen tot aan de poort waar leiders de kinderen…

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 JO9-5 - Vitesse 22 JO8-1
17 Apr
9:00
Vitesse 22 MO10-1 - Vitesse 22 MO9-1/JO8-2
17 Apr
9:00
Vitesse 22 JO8-3 - Vitesse 22 JO8-4
17 Apr
9:00
Vitesse 22 JO12-1/JO12-2 - Vitesse 22 JO11-1
17 Apr
9:00