Nieuwsbericht

Vitesse’22 heeft afgelopen zondag met een overtuigend optreden in de finalewedstrijd tegen Limmen, voor de 7e keer in dertien jaar beslag weten te leggen op de CAL Cup. Limmen werd in de 2e helft overspeeld en met 5-2 naar huis gestuurd. Nadat Limmen na winst van de dames op zondagochtend met zeven punten de beste papieren had, moest Vitesse winnen om de fel begeerde cup op de Puikman te houden. Deze laatste kans had Vitesse te danken aan het 1e vrouwen team want die wonnen op zondagochtend met maar liefst 10-1 van FC Castricum, waardoor Vitesse op 4 punten kwam.

Het eerste half uur was duidelijk voor Limmen dat met goed combinatie voetbal de weg naar voren zocht en Vitesse stelde hier in deze fase bijzonder weinig tegenover. Het was dan ook Limmen dat terecht een 1-0 voorsprong nam. Vitesse speelde in een geheel andere samenstelling dan de vrijdag daarvoor tegen Meervogels en het was duidelijk te zien dat de ploeg enigszins zoekende was. Een bevlieging van Menno Peters kort voor rust deed de wedstrijd kantelen toen hij van afstand na een mooie kapbeweging verwoestend uithaalde en de stand op 1-1 bracht. Hierna nam Vitesse het initiatief over en gaf dit geen moment meer uit handen.

Met name de tweede helft liet Vitesse goed voetbal zien met veel inzet, goed positiespel en een goede opbouw. Het wachten was dan ook op een treffer van Vitesse en het was wederom Menno Peters die aan de basis stond van de 2-1 voorsprong. Zijn schot werd van richting verandert en verdween langs de kansloze keeper in het doel.

Het pleitte voor Vitesse dat zij na deze voorsprong bleven voetballen en op zoek gingen naar meer. Limmen kwam er niet aan te pas en het contrast met de eerste helft was opmerkelijk. Vitesse was conditioneel aanzienlijk fitter, vooral toen er ook nog een aantal frisse krachten werden ingebracht, die ook nog eens voetballend veel wisten toe te voegen.

Een van deze frisse krachten nam de 3-1 voor zijn rekening, Mats Laan profiteerde van weer een goede actie van Menno Peters door uit een scrimmage als laatste zijn voet tegen de bal te zetten. Toch werd het nog heel even spannend toen Limmen eigenlijk uit het niets de aansluitingstreffer produceerde. Vanuit de achterhoede werd een lange bal gespeeld op een van de voorwaartsen van Limmen, die in het duel dat daaop volgde zeer genadeloos toesloeg met een droge en bekeken schuiver.

CAL-Cup-2015

Remco Beentjes en Anne Laan samen met Atjoen en Koen tonen trots de CAL-Cup.

Wie dacht dat dit een opmaat zou zijn voor een spannend laatste kwartiertje kwam bedrogen uit. Vitesse was niet onder de indruk en ging onverdroten door met aanvallen. Uit een van de vele aanvallen viel enigszins gelukkig de 4-2 door een eigen doelpunt van Limmen en wederom Mats Laan zorgde voor de ouverture, door met een mooi afstandsschot de eindstand op 5-2 te bepalen.

Een zeer terechte overwinning voor gastheer Vitesse, die hierdoor ook nog eens de fel begeerde CAL Cup in ontvangst mocht nemen.

De andere wedstrijd tussen Meervogels en FC Castricum eindigde in een gelijkspel en hier was Meervogels na strafschoppen de winnaar. Hierdoor eindigde Meervogels op de derde plaats en FC Castricum, winnaar van de Cal Cup in 2014, werd vierde.

Na afloop werd de Cup uitgereikt in de kantine door Vitesse’22 voorzitter Hans Kaandorp aan de aanvoerders van het eerste heren en vrouwen team van Vitesse, resp. Remco Beentjes en Anne Laan.

Al met al weer een geslaagde editie en voor alle ploegen weer een goede stap en test in hun voorbereiding en aanloop naar de start van de competitie. Vitesse’22 dankt de organisatie en de deelnemende verenigingen voor een mooi en zeer sportief weekend!

CAL-Cup-4 CAL-Cup-6 CAL-Cup-2 CAL-Cup-10 CAL-Cup-9 CAL-Cup-8

 

 

 

DSC_2141

Uitgelicht bericht

Overzicht Puikman

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 JO8-3 - ODIN 59 JO8-6
25 Maa
8:30
Vitesse 22 JO8-4 - Velsen Rkvv JO8-4
25 Maa
8:30
Vitesse 22 JO9-3 - DEM (RKVV) JO9-4
25 Maa
8:30
Vitesse 22 MO9-1 - Stormvogels ijvv JO9-1
25 Maa
8:30