Veelgestelde vragen

We kunnen het ons voorstellen dat je rondom de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) praktische vragen hebt. Daarom hebben we hieronder wat uitgebreidere informatie op een rijtje gezet. Toch nog vragen? Mail ons dan via: jeugdcommissie@vitesse.nl

Meer informatie over de Verklaring Omtrent het Gedrag vindt je op de website van de Rijksoverheid Informatie over de afwegingen waarom je wel of geen VOG krijgt vindt je op de site van het Juridisch Loket.

Waarom een VOG?

Een VOG is een van de middelen om jongeren en kinderen in een veilige omgeving samen met elkaar te kunnen laten voetballen.

Wat is een VOG?

Als je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvraagt wordt er door de dienst Justis (de overheidsinstantie die je aanvraag beoordeelt) een gekeken naar veroordelingen en lopende onderzoeken op het gebied van onder andere (seksueel) misbruik. Door de dienst Justis wordt beoordeeld of je de verklaring wel of niet krijgt.

Is een VOG een garantie van goed gedrag?

Nee, zo is het natuurlijk niet. Maar het risico op onwenselijk gedrag wordt hiermee verkleind. Verder bellen we referenties na en hebben we gedragsregels die we overeenkomen met (vrijwillige) medewerkers.

Hoe vraag ik een VOG aan?

  • Wij zorgen dat jij van de overheid per email een link naar het elektronische aanvraagformulier ontvangt;
  • Je logt in met je DigiD en vult je geboortedatum ter controle in;
  • Je controleert onze en je eigen gegevens en verstuurt het aanvraagformulier en bevestigt dat aan ons.
  • Als je de VOG ontvangt stuur dan het origineel naar (of stop het in de brievenbus): Orchideelaan 9 te Castricum

Ik heb nog een VOG van een andere organisatie

Een VOG is alleen geldig voor de organisatie en de werkzaamheden waarvoor deze is aangevraagd. Misschien heb je onlangs nog een VOG aangevraagd bij je werkgever of een andere organisatie. Toch is het dan nodig om voor Vitesse’22 een aparte VOG aan te vragen.

Naar welk adres moet ik mijn VOG opsturen?

Als je de VOG ontvangt geef je ons eerst het ‘kenmerk’ door. Daarna stuur je het origineel naar (of stop je het in de brievenbus): Orchideelaan 9 te Castricum.

Wat heb ik nodig voor de aanvraag?

Je DigiD inlognaam en wachtwoord en de email met de link naar het aanvraagformulier.

Ik heb geen DigiD. Wat moet ik doen?

Je kunt een DigiD gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen via www.digid.nl/aanvragen. Je ontvangt vervolgens binnen 5 dagen een activeringscode om je DigiD account te activeren. Laat ons wel even weten dat je aanvraag wat vertraging oploopt.

Hoe zit het met de kosten?

Doordat Vitesse’22 een actief beleid voert om seksueel misbruik te voorkomen, worden de kosten door de overheid vergoed en hoef je niet te betalen.

Hoe lang is een VOG geldig?

Als je nog een VOG hebt liggen voor iets anders dan is deze niet geldig voor Vitesse’22. Verder staat de houdbaarheid van een VOG niet vast; wij vragen van iedereen één keer per drie jaar een nieuwe VOG.

Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

Na je aanvraag zal je in de praktijk binnen twee weken op je postadres de verklaring van de overheid ontvangen. Wij hebben de originele verklaring nodig.

Wat nou als ik geen VOG krijg?

Als je geen VOG krijgt, zal de overheid je eerst persoonlijk informeren en je de redenen daarvoor geven. Vervolgens krijg je een afwijzing opgestuurd. Het spreekt voor zich dat dit dan consequenties heeft voor jouw werkzaamheden bij Vitesse’22; die zullen per direct worden beëindigd. Mocht je hier vooraf al over in gesprek met iemand van het (jeugd)bestuur dan is dat natuurlijk mogelijk.

Hoe zit het met mijn privacy?

De VOG of het voornemen tot afwijzing wordt naar jouw eigen postadres opgestuurd. Vitesse’22 ontvangt géén informatie rechtstreeks van de overheid. Mocht je VOG geweigerd worden, dan zien we natuurlijk wel reden voor een goed gesprek waarin we zorgvuldig met de situatie om willen gaan.

Moet het (jeugd)bestuur ook een VOG aanvragen?

Ja, het (jeugd)bestuur vraagt ook een VOG aan.

Uitgelicht bericht

Update 25 september 2021

Corona beleid Vitesse’22

Vitesse’22 hanteert de volgende corona preventiemaatregelen:

ALGEMEEN

SPORTERS

  • Er zijn geen beperkingen tijdens het sporten zelf
  • Kleedkamers zijn open voor gebruik

KANTINE EN TERRAS

  • Geen beperking voor afhalen van eten en drinken in de kantine en bij terrasgebruik
  • Voor zittend eten en drinken in de kantine is een coronatoegangsbewijs vereist voor personen ouder dan 13 jaar
  • Kantine en terras sluiten uiterlijk om 24.00 uur

VERVOER UITWEDSTRIJDEN

  • wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten dragen personen vanaf 13 jaar een mondkapje;

Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.

1e in de poule

Er zijn geen teams 1e in de poule.

Programma

Vitesse 22 mini's - Vitesse 22 mini's
23 Okt
9:00
Vitesse 22 JO9-1 - Limmen JO9-1
23 Okt
9:45
Vitesse 22 JO9-2 - Limmen JO9-2
23 Okt
9:45
Vitesse 22 JO9-4 - Limmen JO9-3
23 Okt
9:45