10!

Limmen JO17-4

Winnen met dubbele cijfers! En nog met mooi weer ook. De zon schijnt dus weer voor de JO17-4. De JO17-4 had dan ook een topdag! Het was natuurlijk even slikken na de 6-4 nederlaag van vorige week. Een incident noemen we dat dan maar. Echte mannen staan gewoon weer op. Laten het er niet bij zitten. De mannen stonden nu dus vanaf de aftrap op scherp. Messcherp. Gesterkt door twee invallers, Neal (neefje van Job) en Nick (broertje van Ivano), begon Vitesse direct aanvallend. En Limmen werd het slachtoffer. Al in de 3e minuut brak Neal door op links en schoot onberispelijk binnen. Lekker zo’n neefje. Vitesse verzuimde echter de voorsprong uit te bouwen. Job was zo onder de indruk van zijn neefje, dat hij zelf drie keer op rij vergat te scoren. Ook Richard had moeten scoren. Zo bleef het 12 minuten slechts 1-0. Het publiek werd er onrustig van, net als de loeiende koeien naast het veld. Het boe geroep werkte echter aanstekelijk. Neal schoot Vitesse dan maar snel naar 3-0. Een echte hattrick, maar Neal mocht de bal niet houden. Vorige week was al een bal zoek geraakt. We moeten zuinig zijn op onze ballen. Dan voor rust, een niet te missen kans voor Job. Hij mist ditmaal dus niet, maar krijgt toch zijn wissel. Rick ziet vlak voor rust zijn schot door de keeper geblokt. En dus gaat Vitesse met een comfortabele, doch slechts 4-0 de rust in. Vitesse kan even uitrusten en Limmen likt zijn wonden. Trainer Ron komt ook de mannen aanmoedigen. De wonden van Limmen zijn nog niet droog of Neal scoort opnieuw. Dan het moment van Richard, dat altijd in een wedstrijd voorbij komt.  Tot tweemaal toe slalomt Richard zich behendig door een kluwen van verdedigers, zoals Richard dat alleen kan en scoort de 6-0 en 7-0. Gelijk publiekwissels voor Neal en Richard. De ijverige Nick pikt in het vervolg ook zijn doelpuntje mee. Job, net terug van zijn wissel en gretig, scoort nummer 9. Vitesse heeft nog 5 minuten om de “doelstelling” te halen. Doelsalo kan belangrijk zijn! Dat vindt Zakrya ook, dus als een echte krijger scoort hij nummer 10! Lekker mannen. Dat geeft vertrouwen. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Zaterdag de topper tegen Koedijk!