Mei
Reiger Boys JO15-4

De uitdaging voor Vitesse was om minimaal 14x te scoren tegen hekkensluiter Reiger Boys. Immers, een dag eerder had GSV 14-1 gewonnen. Vitesse begon dus scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd, op jacht naar doelpunten. Veel doelpunten. Doelsaldo kan doorslaggevend zijn in deze competitie, waarin vier gelijkwaardige teams strijden om het kampioenschap: Vitesse, SVW, KSV en GSV. Vitesse beleefde een droomstart. Al na 4 minuten wist de rappe Luuk  het doel 2x te vinden! Vervolgens schot van Richard en kopbal van Zakrya rakelings over uit de vele strakke corners van Job. Dan 12e minuut: steekpass Merijn, doelpunt Job. 14e minuut: mooi aanval over links, Jort scoort fraai de 4-0! 21e minuut: mooie uithaal Job: 5-0. 25e minuut: Richard slalomt zich een weg door een oerwoud van spelers: 6-0. Job is job niet, als hij snel voor rust nog een goal meepikt: 7-0. Deed Reiger Boys dan helemaal niets? Weinig. Een kans ging verloren tegen de paal. Voor rust nog twee schoten van Merijn en Luuk, beiden voorlangs.

De tweede helft was niet anders. De Vitesse aanvalsdrift ging voort, waardoor Reiger Boys soms wel wat ruimte kreeg bij balverlies. nadat Richard de 8-0 had gescoord, kon RB de eer redden (8-1). Het werd zelfs bijna 8-2, maar ook keeper Kai had geluk met het houtwerk. 48e minuut: Job 9-1. Dan, twee minuten later, Zakrya verovert de bal in de verdediging en begint aan een bizarre 70 meter sprint, zoals hij dat alleen kan. Reiger Boys stond en keek er naar als houten marionetten. Na een slalom langs 8 man scoort Zakrya (de nieuwe Maradonna) misschien wel het mooiste doelpunt: 10-1. Even later, verwoestende uithaal Luuk: 11-1. Nog geen minuut later snelle aanval via Rick en Luuk intikker door Job: 12-1. Wat een wedstrijd en wat speelt Vitesse goed! Reiger Boys krijgt nog twee grote kansen, maar lat en naast. Vitesse heeft haast, nog twee doelpunten verwijderd van onze doelstelling. 67e minuut: Job 13-1. Laatste minuut: Merijn 14-1! Missie geslaagd. Op naar zaterdag, de topper tegen GSV. Dat wordt andere koek!