De nieuwe competitie beginnen we bij LSVV

02
Feb
LSVV JO16-1
2
Vitesse'22 JO16-1
4
Met de salto mortale van onze welhsman op mijn netvlies, kijk ik terug op een geslaagde wedstrijd tegen LSVV JO16-1. Deze jongens speelden voor de winterstop hoog in de tweede klasse, maar konden op geen enkel onderdeel tippen aan onze speelwijze. Oke, ze maakten 2 doelpunten door een snelle uitbraak nadat wij de as niet helemaal hermetisch hadden afgesloten. 
 
Voor de rest beheersten wij zowel technisch als tactisch de wedstrijd en waren we deze jongens op alle fronten de baas. Dat het ’slechts’ 2-4 werd en we bij 2-2 nog wat benauwd werden lag aan de scherpte van de eindpass en de afronding van de kansen. Goed trainbaar en daar gaan we mee aan de slag.
 
De wedstrijd begon op het plakkerige gras van LSVV waardoor de sneeuw de lijnen waren vervangen door een rits aan pionnetjes. Geen probleem voor de spelers, maar de grensrechters gingen er geregeld door onderuit. Na een paar minuten bleek al dat we tegen deze jongens de bovenliggende partij zouden zijn. We stonden geconcentreerd opgesteld dicht tegen hun 16 aan waardoor de keeper werd gedwongen de bal met een lange trap in de middencirkel te spelen. Daar ontstond een soort flipperkast voetbal dat heen en weer stuiterde en niet leuk was om te zien. Door een eenvoudige omzetting (inzakken van de voorste lijn) werd LSVV gedwongen om over de grond op te bouwen en daarmee liepen ze in ons mes…. Voetballend troefden we ze namelijk kee rop keer af. 
 
Na een minuut of 8 werd de derde aanval keurig voor gezet vanaf de achterlijn door Ilias en de van links inlopende Rhys ronde met een volley af. De 1-1 volgde snel door een goede uitbraak van LSVV waar Pieter net zijn hand niet tegenaan kreeg. De 1-2 was een beauty van een combinatie tussen Tom en Ilias die laatsgenoemde keurig echter de keeper prikte. 
 
De tweede helft was een eenzijdige partij op de helft van LSVV en het wachten was op de 1-3. Die viel niet, maar wel de 2-2. Weer uit een snelle break en eenvoudige afronding. Even schrikken dus en rekening houdend met de 1 op 1 situatie mocht deze stand blijven. 
 
Zover kwam het niet. Met geduld drukten we door en kon Ilias alsnog 2-3 en 2-4 noteren. Een goede reguliere overwinning en geheel terecht. Goed gedaan!

Fotogalerij