3 – 3 was een goede prestatie tegen de ‘kasten’ van Texel

Maa
Texel 94

De Texelse boys kenden we van de eerste wedstrijd waarin we door goed voetbal de punten van het eiland hadden meegenomen. De afgelopen wedstrijden van Texel waren goed, tegen de koploper 3-0 winst en gelijk tegen de runner-up Jong Holland. Niet slecht en voor ons een mooie uitdaging om deze reeks te onderbreken.

Door het ontbreken van arbitrale ondersteuning was het deze keer helaas weer aan de coach om de fluit ter hand te nemen, waardoor de hele voorbereiding wat onder druk komt te staan. Gelukkig hebben we een goed georganiseerd team zodat jullie zelf wissels en onverwachte situatie kunnen oplossen en dat deden jullie supergoed.

De wedstrijd zelf dan. De wedstrijd begon met onze wekelijkse missertjes onder het motto ‘ dan hebben we dan maar vast gehad’. 0 – 1 in de eerste minuut en zodoende moesten we in de achtervolging. Dat was zowaar een hele opgave omdat deze jongens voetballend en fysiek hun mannetje stonden. Wij zetten er doortastend voetbal tegenover en kwamen met 2 goede doelpunten op voorsprong. Een rommelige situatie aan onze kant bracht ons 2e ’standaard missertje’ van de wedstrijd en zo was het gewoon weer 2-2. Nog niets aan de hand en zeker niet toen Mees een penalty in eerste en tweede instantie kon binnen rammen.

De tweede helft was rommelig en beneden ons niveau. Er werd geregeld door de as uitverdedigd en jullie weten dat dat dodelijk is. Een te langzame poging om via de as uit te verdedigen werd genadeloos afgestraft waardoor de 3 – 3 een feit was. De rest van de wedstrijd bleef rommelig waarin wij ons beperkten tot het ‘weg rammen van de bal’ en Texel ook onmachtig bleek het doel van Floris te bestoken. Zo bleef de gelijke stand op het scorebord en daar kon iedereen mee leven.