Westzaan JO17-1

De grootste tegenstander dit weekend leek het tijdstip. Onder regenachtige omstandigheden stonden we om 7:15 op de Brink waar iedereen tijdig aanwezig was. Vol goede zin reden we in het pikkedonker naar Westzaan waar we de verlichting van het kunstgras als baken in de nacht aantroffen. Het veld was goed en nat dus snel en daar hadden we de eerste minuten last van. Verder kon Westzaan ons niet echt onder druk zetten dus onder de indruk kwamen we al helemaal niet.

Al gedurende de eerste fase van de wedstrijd bleek dat wij sterker waren en regen de kansen zich aaneen. Teun, T***, Justin, Lars kregen goede tot 100% kansen, maar paal, lat en grensrechter stonden een doelpunt in de weg. Bij een spaarzame uitval van Westzaan bleek dat de spits best een balletje kon beheersen en hij schoof de geboden kans strak onder Floris door: toch weer 1-0. Het beeld van de wedstrijd veranderde verder niet dus onze kans zou sowieso komen: bij een scrimmage op de doellijn kon Lars uiteindelijk zijn hoofd tegen de bal zetten en de 1-1 was een feit.

In de rust zetten we de laatste puntjes op de i en zodoende gingen we de 2e helft met goede moed in. Ook nu weer waren we de bovenliggende partij en was de tweede aanslag op Justin eindelijk voldoende voor de scheids om naar de stip te wijzen. Mees klaarde deze klus naar behoren en de 1-2 deed recht aan ons overwicht. Westzaan probeerde nog wat terug te doen, maar het waren loze pogingen die keer op keer op onze verdediging stuitte.

Al met al een meer dan verdiende overwinning aan de vooravond van een voetbalarme periode: vanaf zondag kunnen we voorlopig niet meer trainen voor de wedstrijden. We gaan zien hoe dat uitpakt.