Met goed voetbal hebben we DEM op zijn plaats gezet: 6 – 0

28
Jan
Vitesse'22 JO19-1
6
DEM JO19-1
0

De eerste wedstrijd na een lange winterstop was gelijk tegen de laatste tegenstander van vóór de winterstop. DEM had toen tegen ons 10-tal een flatteuze overwinning geboekt en dat wilden we graag recht zetten. Zeker nadat ons werd toegefluisterd dat we nu wél ons best moesten doen……

Dat deden we vanaf de eerste minuut. Met mooie aanvallen en veel energie bestreden we onze bezoekers en die wisten niet waar ze het zoeken moesten. Met goed uitgevoerd ’twee-keer-raken’ voetbal werd kans op kans gestapeld en het was een kwestie van tijd voor de 1 – 0 zou vallen. Dat gebeurde na zo’n 10 minuten toen Luc mooi van de rechtervleugel naar binnendribbelde en met een kiezelhard schot de doelman diagonaal passeerde.

De kop was er af en een periode van oogstrelend voetbal brak aan. Door goed verleggen van de bal wist DEM niet meer waar ze het moesten zoeken en kon een Lars een mooie rush hoog in het dak rammen en de 2 – 0 noteren. . Daarna kwam de mooiste aanval van de eerste helft. Op de middenlijn van links de rechts achter inspelen die de rechterspits vond de voorgaf waarna Tjesse het laatste tikje kon geven (3-0) . Ook de 4e was een beauty: Lars ramde een vrije trap van de linkerkant van het strafschopgebied in 1 streep in het verre zijnet. 4-0 bij rust en een tevreden coach die niet veel had op te merken anders dan ‘ga zo door’.

De tweede helft was minders sprankelend maar zeker zo goed gevoetbald. De opbouw van achteruit was goed verzorgd en foutloos waarbij iedereen zich goed buiten bereik van de tegenstander aan boodt. Zo ontstond de ruimte om diepe loopacties te maken die door het middenveld en de laatste lijn goed werden gevonden. De 5 – 0 was een gevolg van goed doorgaan van Luc op rechts die Justin bediende die goed afrondde. De laatste was weer van de voet van Lars die vanaf de stip een heuse ‘panenka’ over de keeper liftte.

Een mooie uitslag die als team werd gerealiseerd. Goed bewegen, mooi lopen, zuiver passen waren kwalificaties die vandaag golden. Als we dit volhouden zal elke tegenstander aan ons een zware dobber krijgen.

Fotogalerij