6e speeldag

17
Okt
Vitesse'22 F1
3
Fortuna Wormerveer F2
1

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer op het programma. Wederom een mooi affiche zoals bijna elke week in deze zinderende competitie.
Nadat jullie omgekleed waren werd er eerst uit volle borst en vol enthousiasme voor Douwe gezongen, die een dag eerder 8 jaar was geworden.
Daarna weer de blikken op de wedstrijd gericht. De laatste weken speelden jullie al heel goed, dus voor eigen publiek wilden jullie dat natuurlijk laten zien. Met de hulp van Gary een goede warming up gehad.
Na het eerste fluitsignaal bleek direct dat het een pittig potje ging worden. Grote jongens achterin die af en toe wel een klein tikkie uitdeelden. Maar jullie stonden je mannetje en hielden goed stand. Keeper Koeman stond ontzettend goed te keepen en hield alles tegen wat op hem af kwam. Ook verdedigend stond het als een huis. Hidde, Stijn, Duuk en Mees hielden controle en speelden zeer sterk.
We hadden in het begin nog weinig kansen voorin, maar daar hadden we nog tijd genoeg voor in de 2e helft. 0-0 bij rust dus, niet echt een tussenstand voor F pupillen.
Na de limonade (en een snoepje van Mees), zat de power er gelijk goed in. Er werd goed overgespeeld en jullie hielpen als er iemand mee naar voren ging. We kregen een vrije trap op een meter of 20 van het doel. Mees nam de vrije trap met zijn favoriete linkervoet. Een mooie trap recht op het doel af. Toby maakte een beweging alsof hij de bal wilde aannemen, maar stapte opzij en ….. De keeper was verrast en de 1-0 was een feit. Prachtige goal van Mees. Jullie begonnen overwicht te krijgen en dit resulteerde in een schitterende aanval. Thijs werd weggestuurd, speelde de bal op Toby die met veel snelheid richting het doel ging een mannetje uitspeelde en Douwe links van hem vrij zag staan. Douwe legde de bal goed voor zijn rechter en schoot de bal in de verre hoek achter de keeper, mooi! 2-0. Vervolgens werd het nog spannend en Fortuna ging de druk opvoeren. Duuk stond in de 2 helft op doel en ook hij hield ontzettend veel ballen tegen. Een paar minuten voor tijd werd het nog spannend, want het werd 2-1. Oeps het zal toch niet? Door wat kleine blessures moesten we creatief zijn en daardoor veel van positie wisselen. Maar ook met Toby en Dominic als vleugelverdedigers achterin leek het alsof ze nooit anders deden.
Jullie bleven vechten en uiteindelijk door hard werken en een sterke aanval, kreeg Thijs het voor elkaar om met 2 tegenstanders in de rug de bevrijdende 3-1 tegen de touwen te werken. Vlak daarna klonk het eindsignaal. Daarna de penaltybokaal en na afloop kwamen jullie hand in hand naar de ouders rennen om jullie 1e overwinning te vieren.
Jongens het team stond als een huis, mooi resultaat. Blije koppen in de kleedkamer. Zo smaakte de zakjes chips die Douwe trakteerde nog lekkerder.

Komende 2 weken, geen programma. Misschien gaan we de 31e wel wat leuks doen, hou de groepsapp in de gaten.

P.s. vanaf nu wordt het echt kouder, verzoek aan de ouders om daar met de kleding rekening mee te houden. Graag warme onderkleding

Fotogalerij