Adelbert – Vitesse’22 JO15-2: zij de spierballen, wij het voetballen

14
Apr
Adelbert JO15-2
6
Vitesse'22 JO15-2
1

Met een uitgedunde en kwetsbare selectie speelden we tegen Adelbert, de club waarvan de supporters terecht opmerkten dat we hier nog nooit punten hebben meegenomen. Ook nu weer keken we aan tegen een team dat kwa lengte en gewicht een veelvoud was van wat wij te bieden hebben. Maaarrrrr, daar zetten wij voetbal tegenover. Want wederom is het een plezier om te zien hoe wij met 1 keer raken voetbal elke keer onder de druk van de tegenstander kunnen uitvoetballen. En nu Daan zich als een extra laatste man die de bal ook met zijn handen mag spelen, gaat manifesteren, kunnen we de druk naar voren nog meer opvoeren en aanvallender spelen dan ooit. Dat de bal er dan af en toe wordt ingeschoten nemen we op de koop toe. We hebben wel lol in het voetbal, creëren kansen en het is slechts een kwestie van tijd voordat we de doelpunten aan elkaar gaan rijgen.

Deze wedstrijd was er nog eentje in het rijtje van ‘spierballen vs voetballen’. Voetballend waren wij de meerdere, maar het wordt eentonig, want de tegenstander is fysiek telkens een maatje groter. Ondanks dat we steeds slimmer worden in het bestrijden van dergelijke krachtpatsers, rammen ze er af en toe gewoon eentje in. Desnoods met man en bal samen. Deze keer was het 2-0 bij rust na een sterke eerste fase van onze kant die zeker een doelpuntje verdiende. De tweede helft was ook weer voetballend voor ons en kon Ties de ere-treffer maken van uit een prachtige vrije trap die goed was verkregen door doorzetten van Jort.

Dank aan de supporters die weer gezellig langs de lijn stonden om ons aan te moedigen.
Deze week graag weer in grote getale aan de training zodat de wedstrijd van 21 april (voorlopig de laatste tot eind mei) een mooie ontwikkeling laat zien.

Fotogalerij