ADO’20 F6 – Vitesse ’22 F-3 6-2 (Rust: 2-0)

26
Sep
Ado'20 F6
6
Vitesse'22 F3
2

image1

Na een week vol regen mochten onze jongens aantreden op een zonnige zaterdagmorgen tegen de 2de jaars F-junioren van ADO’20 .

In een riante kleedkamer kregen de mannen het blauw-zwart tricot aangemeten en werden de laatste punten tijdens de teambespreking besproken om dit elftal te kunnen bestrijden. De mannen waren klaar voor de strijd en het was nu wachten op de scheidsrechter. Die kwam helaas niet opdagen waardoor er een man uit het publiek van respectabele leeftijd de fluit opeiste.

We konden beginnen!

De druk legden we heel goed bij de tegenstander waardoor we het 1ste kwartier nauwelijks onderdeden van ADO. Onze mannen schuwden ADO niet en waren op het begin dichtbij een doelpunt maar deze werden steeds gekeerd door de keeper. Na een kwartier kwam er een counter waar we geen antwoord op hadden ondanks de laatste poging van keeper Bram. 1-0 voor ADO. We lieten ons niet uit het veld slaan en probeerden de gelijkmaker te maken. Vol strijdlust en hard werken kwamen we steeds dichter in de buurt van het doel van de tegenstander. Zowel Flip als Kimon waren dichtbij een doelpunt maar de keeper stond steeds maar weer in de weg. En de welbekende voetbalregel trad in werking: als jezelf niet scoort, zal de tegenstander dit doen. Dat bleek uit de aanval die kwam vlak voor rust. Een tackle van Tjalling en een schouderduw van Stijn konden helaas niet de aanval stoppen waardoor de 2-0 op het scorebord kwam. In de slotminuten van de 1ste helft gingen de mannen onverminderd door met aanvallen echter zonder resultaat. Mede door onze keeper Bram die heel veel ballen nog tegenhield gingen we met deze stand rusten.

In de rust werd Kimon omgedoopt tot keeper en Bram mocht proberen een doelpunt te maken. De tweede helft begon voortvarend met Enzo en Stijn die samen veel aanvallen opzette en Jens, Bram, Tjalling, Mees en Koen in stelling bracht om door de verdediging van ADO te wandelen om tot scoren te komen. Dan stond er weer een ADO-been in de weg of de bal werd weggeschoten door ADO. Het zat onze jongens gewoon niet mee. De aansluitingstreffer hing in de lucht maar het was uitgerekend ADO wat scoorde. De grote stappen van de 2de jaars konden we helaas niet bijhouden in de sprint. 3-0. Onze mannen gingen onvermoeid door. Dit bleek ook wel met de werklust die de mannen opbrachten wat resulteerde in een doelpunt. Een mooie opgezette aanval over tig-schijven (Enzo, Koen, Flip, Tjalling, Stijn, Mees) die uiteindelijk belande bij Jens. Die bracht Vitesse weer terug in de wedstrijd. 3-1.

Als snel volgde de 4-1 en 5-1. In een van deze aanvallen werd Flip onderuit gehaald en uit de vrije trap die volgde kwam er bijna een doelpunt. Deze werd als corner verwerkt. Jens nam de corner, Koen was bliksemafleider waardoor Mees zijn voet tegen het leer aanschoot en de keeper was kansloos. 5-2. Koen rook zijn kans om nog een doelpunt te maken maar deze werd wegens onbekende reden afgekeurd. De resterende minuten tikte weg en helaas kon Kimon één schot niet meer pareren. Eindstand 6-2. Moe gestreden moesten er nog penalty’s genomen worden maar gelukkig hebben wij penaltykillers in de gelederen.

Korte samenvatting van de reeks:

Flip mag beginnen en schiet over 0-0

ADO- mist 0-0

Koen mist (raar polletje in het gras?) 0-0

ADO schiet raak ondanks dat Kimon er dicht bij zat. 1-0

Mees ziet zijn penalty op de lijn gekeerd worden. 1-0

ADO mist omdat Kimon de bal met zijn benen wegwerkt. 1-0

Stijn schiet de penalty raak (een panenka!) 1-1

ADO mist weer omdat Kimon de bal in zijn handen krijgt 1-1

Bram knalt de bal snoeihard in 1-2

ADO scoort 2-2

Jens knalt de bal hoog in de touwen 2-3

ADO mist wederom 2-3

Tjalling scoort met een te hete bal voor de keeper 2-4

ADO scoort 3-4

Enzo had wel de mooiste om deze stijf in de kruizing te jagen 3-5

ADO scoort 4-5

Kimon knalt de bal ook raak 4-6

ADO als laatste en die mist. 4-6

Penalty’s ADO’20 F6- Vitesse’22 F3: 4-6

We mogen weer trots zijn op de mannen wat ze hebben laten zien vandaag en volgende week gaan we het andere Blauw-Wit opvreten. Ondanks de nederlaag een trotse supporter.

Thierry.

Fotogalerij