ADO’20 kan ons niet stoppen: 2 – 6

ADO'20 JO17-2

De spanning van deze wedstrijd lag niet in Heemskerk maar in Haarlem, waar GeelWit tegenover VVC stond, de koploper in onze poule. Volgens de eerdere onderlinge resultaten zouden wij ADO’20 moeten kunnen hebben, maar lagen de krachten op het andere veld niet ver uit elkaar.

Onze wedstrijd verliep eenvoudig maar niet gemakkelijk. Binnen 3 minuten stonden we met 2-0 voor en dat was de opmaat van een slordige, gehaaste en opportunistische wedstrijd waarbij het leek alsof iedereen wilde scoren. ADO’20 was niet echt een goed team, maar de individuele kwaliteiten van de spelers werden door ons wel onderschat. De organisatie werd slordig ingevuld en ’spelen – bewegen’ heb ik gemist. Misschien kwam het door de warmte of door het ontbreken van echter tegenstand, maar het spel, de passie en de inzet van de voorgaande wedstrijden heb ik niet gezien. Wellicht zaten we in gedachten toch al bij volgende week wanneer we de degens kruizen met VVC in Nieuw Vennep en de winnaar daar een grote stap naar de overwinning in de poule kan zetten.

Na de 1-0 en 2-0 in de eerste 3 minuten van Justin en Luc verzuimden we de voorsprong verder uit te bouwen en kwam ADO zo waar op 2-1. Een schot vanuit de Golden Zone werd onhoudbaar ingeschoten. Gelukkig kregen we na een overtreding op Luc een penalty die Mees onberispelijk binnen schoot. De tweede helft was rommelig met veel lange halen (opportunistisch) waarbij we gokten op de snelheid van Luc en de robuustheid van Lars. Beiden waren succesvol en met name de 2-6 van Lars was een beauty.

Deze week gaat het vizier op VVC. Terug naar een goede organisatie en geconcentreerd in het veld wordt de opdracht. GeelWit bewees ons een goede dienst. Zij versloegen VVC op eigen veld waardoor wij fier aan kop gaan in de 1e klasse!