AFC IJburg JO9 – Vitesse’22 JO9 M8

AFC IJburg JO9
Vitesse'22 JO9 8M

Het was een frisse ochtend en vol goede moed vertrokken we richting IJburg. De eerste 5 minuten stonden we meteen 1-0 achter. Door de goede verdediging werden verschillende schoten op doel tegen gehouden door Ninthe. Helaas kwam er toch weer eentje in en stonden we 2-0 achter. Fleur zorgde ervoor dat we niet nog meer achter kwamen te staan. Door een goede schop naar boven kregen Arlyne en Myrthe de bal en toen was het raak! Yes 2-1!. Vervolgens ging IJburg meteen weer in de aanval en daar stond gelukkig, Julia in de verdediging die een doelpunt wist te voorkomen.

Na de twee minuten rust en de tactische aanwijzingen van Ties volgde al snel een doelpunt van Myrthe 2-2! Door een goed samenspel kwam de bal weer richting de voorhoede en toen was het meteen raak en Myrthe scoorde, 2-3. IJburg was even van slag door deze achterstand en hierdoor konden we nog een keertje scoren. Met een 4-2 voorsprong gingen we rust in.

Na de rust waren even in de war van de corner ballen en helaas zorgde dit voor een doelpunt, 4-3! De wedstrijd werd steeds spannender en Sara had een flinke klus om de ballen uit het doel te houden. Ondanks de goede dekking van Arlyne en Fleur viel er toch weer een doelpunt, 4-4! Julia zorgde met een goede solo actie voor bijna een doelpunt, maar helaas ging deze er niet in. IJburg  ging weer in de aanval en helaas kon Sara dit schot niet tegenhouden, 5-5 achter! Na vele aanvallen zat het geluk niet mee en scoorde IJburg via de voet van Myrthe nog een doelpunt 6-5. Na de laatste mooie pass van Ninthe naar Julia werd het bijna weer gelijk. Toen floot de scheidsrechter de wedstrijd af, helaas 6-5 verloren. Het was een spannende wedstrijd en de meiden hebben erg goed gespeeld.

Ouders en opa bedankt voor het aanmoedigen en Ilja bedankt voor het verslag!

(Penalty uitslag: alleen Sara en Myrthe scoorden)

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.