AFC’34 te sterk voor Vitesse

22
Jan
AFC'34
4
Vitesse'22
1

Op een koude en kille dag waar sjaal, handschoenen en muts geen overbodige luxe was voor de opgekomen trouwe supporters kreeg Vitesse bezoek van onze Noorder buren. Nu speelt AFC 34 alle lange tijd 1e klas en staat altijd wel te boek als kampioenskandidaat. Hun laatste resultaten waren wat minder en daardoor waren zij gezakt naar plaats 5.

Misschien lagen er mogelijkheden voor Vitesse en daarom was het jammer dat Joey van Esveld niet aanwezig was vanwege school verplichtingen. Deze voetballer is eigenlijk onmisbaar voor het elftal met zijn actie, creativiteit en doelpunten. Wel stond Jesse Arendse weer in de basis en die kan wel met zijn snelheid en acties voor goals zorgen, maar door blessure leed en ziekte moet hij nog wedstrijdritme opdoen.

Met Ron Scheffer (ook na blessure leed) weer terug in de basis en Martijn Kuijs op de plek van Joey probeerde Vitesse het wel, wat na 20 minuten tijd een schot opleverde dat net over ging.

Gelukkig heeft Vitesse nog een geweldig wapen met de naam Milo Cremers die 10 minuten voor rust na een goed genomen corner van Ron Scheffers bij de 2e paal hoog boven de verdediging uitkwam en voortreffelijk bij de 1e paal binnen kopte. Helaas stond Vitesse toen al met 3 tegen 0 achter, omdat AFC tussen minuut 22 en 30 genadeloos toesloeg met 3 doelpunten.

We gaven de goals wel wat makkelijk weg waarbij AFC alle vrijheid had in de 16 om binnen te schieten en bij de 3e goal mag de bal op de achterlijn nooit meer voor het doel komen. Met 4 schoten en 3 doelpunten was AFC dodelijk effectief. Milo Cremers had AFC wat zenuwachtiger de thee kunnen laten nuttigen maar zijn 2e kopbal werd vlak voor rust net van de lijn gehaald.

In de 2e helft probeerde Vitesse er nog wat van te maken, maar liep na een kwartier tegen een 1 tegen 4 achterstand aan. Het werd nog een beetje spannend na een overtreding van Joris Veld op een speler van AFC die daarna voor eigen rechter ging spelen, met als resultaat geel voor Joris, rood voor AFC. Met een extra spits er in en ook Milo naar de spits gestuurd kwam Vitesse niet veel verder dan wat schoten die naast en over gingen en wat ballen tussen de palen waar de keeper geen problemen mee had.

Zo ging de wedstrijd (onder leiding van een voortreffelijke scheidsrechter) uit als de bekende kaars en spoedde de trouwe supporters zich naar de warmte.

Met dank aan Jos Kuijs voor het schrijven van dit verslag

Fotogalerij