Agressiever SEW wint verdiend van Vitesse: 2-0

13
Apr
SEW
2
Vitesse'22
0

Welhaast traditioneel pakken laaggeplaatste ploegen in de eindfase van de competitie veel punten van ploegen voor wie weinig of niets meer op het spel staat. SEW laat dat de laatste weken ook zien. Uit de laatste 4 duels werden maar liefst 8 punten vergaard en dat heeft voor een boost gezorgd. Vanaf de aftrap toonde SEW de wil om te winnen tegen een veel hoger geplaatste tegenstander. En omdat het inspiratieloze Vitesse het vooral voor de rust liet afweten, was de 2-0 winst een terecht resultaat voor de thuisploeg uit Nibbixwoud. En zo kan het gebeuren dat SEW samen met ZAP en SVW moet strijden om enerzijds de nacompetitie te ontlopen, maar is anderzijds ook nog met dezelfde ploegen  in de race zijn voor de 3e periode!

Zoals gezegd begon Vitesse veel te slap aan het duel en al in de 8e minuut kreeg de rekening daarvoor gepresenteerd. De gevaarlijke spits Travis Reuser, die vorige week al een hattrick liet aantekenen tegen Zilvermeeuwen, ontweek met een simpele beweging de verdediging van Vitesse en scoorde beheerst. Ook daarna werd hem alle vrijheid gegund en daarom was het niet zo verwonderlijk dat hij in de 26e minuut de 2-0 kon laten aantekenen.

In de 2e helft was de start van Vitesse een stuk energieker en dat leverde binnen 5 minuten 2 grote kansen op die jammerlijk gemist werden. SEW was daarna veel minder overheersend dan in de 1e helft, mede door het uitvallen van Travis Reuser. Een kwartier voor tijd had Desmond de Waart voor de aansluitingstreffer kunnen zorgen na vrij voor de keeper te zijn gespeeld door Jort Kaandorp. Zijn inzet belandde echter ver naast het doel. In de slotfase kreeg SEW nog enkele kansen om de score op te voeren, maar met het nodige kunst- en vliegwerk werd dat voorkomen zodat de 2-0 op het scorebord bleef staan.

Fotogalerij