Ajax E2 – Vitesse ’22 E1

Mei
Ajax E2
Vitesse'22 E1

Hier had iedereen lang naar uitgekeken…!!! Eindelijk was het dan zover; een wedstrijd tegen Ajax E2 op De Toekomst. Geregeld door Jerry, onze trainer, die goede contacten heeft bij Ajax. Alle geblesseerden waren net op tijd weer hersteld, we hadden er allemaal heel veel zin in. Omdat we 11 tegen 11 speelden op een groot veld, hadden wij een 3-tal extra spelers uit de E2 meegevraagd (Jochem, Merijn en Tom). We hoefden dit keer geen peptalk te houden… Na een paar minuten was het duidelijk dat deze tegenstander – allen 1e jaars E-pupillen – toch wel van een bijzonder niveau is. De tussenstand was 2-0 voor Ajax. Onze mannen waren wakker geschud en gingen vol overgave de strijd aan. Dat leverde direct een paar goede kansen op, maar voordat Vitesse het net vond, had Ajax uit een razendsnelle counter de 3-0 reeds op het bord gezet. Wij gingen rusten met een 4-1 achterstand.

In de mooie kleedkamer konden wij gebruik maken van een presentatiebord. Daarop maakte Jerry duidelijk op welke manier Ajax steeds de ruimte wist te benutten. Iedereen had goed opgelet, dus in de 2e helft werd beter druk gezet en doorgedekt en speelden wij achter 1 op 1. Het spel golfde op en neer, het werd een heuse spannende pot. Maar ja, de spelertjes van Ajax waren net even fitter, balvaardiger en speelden net even beter positiespel. Gelukkig kon ook Vitesse zich laten gelden, wat aan het eind van de wedstrijd een schitterende en razendsnelle combinatie opleverde, waaruit Julian de 8-3 wist binnen te tikken. Een hele mooie en leerzame ervaring voor onze mannen. Vitesse 22 E1 werd deze wedstrijd gesteund door ca. 40 meegereisde supporters. Bedankt voor de steun en voor alle aanmoedigingen. Jari (broer van Dirk) heeft met de telelens een aantal mooie foto’s gemaakt, geniet ervan!

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.