Alles wat we aanraakte veranderde in goud! 8 – 0 winst en tweede in de poule.

Onze Gezellen JO19-2

Onze Gezellen hadden een gezellig potje verwacht op basis van de uitslagen van de laatste weken. Helaas kwamen ze van een koude kermis thuis. Zo’n rotgevoel na Uitgeest, zo’n euforisch gevoel bleef hangen na de wedstrijd tegen deze Haarlemse ploeg. Het was een heerlijke wedstrijd onder heerlijke omstandigheden.

Soms heb je van die wedstrijden waarin alles wat je probeert lukt, elke aanname aan je voet lijkt geplakt, elk schot haarzuiver aankomt en elke bal op doel strak in de kruising of onbereikbaar voor de keeper is. Zo’n wedstrijd hadden we zaterdag. Alle ballen van Floris Jan kwamen aan en de sporadische schoten op doel neutraliseerde hij vakkundig. Thijs Brady en Thom liepen geconcentreerd met hun aanvallers mee en ontfutselden de ballen. Mees en Vincent boden de rugdekking en de drang naar voren en de druk op het middenveld was overduidelijk in ons voordeel. John Fedor en Tjesse sleurden en passten zodat hun kantelen bij voorbaat gedoemd was te mislukken. Lars, Justin, Luc en Teun snelden over de vleugels en ramden op doel wanneer ze konden. Ties en Teunling combineerden rond de 16 en daar werden de kansen aaneen geregen. Prachtig om te zien en mooie complimenten van het publiek.

Uiteindelijk scoorden we via Ties, Lars, Teunling (elk 2) en Tjesse (zijn eerste in het blauw-zwart) en Luc en hielden we achterin de nul: 8 – 0 en geen doelpuntje gestolen! Goed gedaan en we gaan nu naar de reguliere competitie waar nog niets van bekend is. Wel is bekend dat we zaterdag een oefenpotje tegen Jong Holland spelen en als ik me niet vergis spelen die Hoofdklasse! Dus lekker trainen deze week zodat we de goede lijn kunnen doorzetten.