Ambitie in beweging

04
Maa
Vitesse'22 JO15-4
5
Foresters JO15-4
1

Foresters. Voetballen met plezier en ambitie.

Dat staat op de site van onze Heiloose voetbalvrienden.

Maar Vitesse voelde niet de behoefte om vandaag al teveel aan het plezier en de ambitie van Foresters bij te dragen. Het begin was even aftasten. Forester beschikte met name voorin over wat lange mannen, al wordt daar in de familie Rijkenberg een beetje om gelachen. Anyway, lang of niet, het gevaar van Heiloo leek daar een beetje vandaan te komen. Helaas had Foresters 6 wissels, waardoor je er niet aan ontkomt ook je betere spelers te wisselen. En zo geschiedde. Vitesse, club in beweging, begon op gang te komen. Met de wind in de rug, dat hielp. Een schot van Luuk op de keeper was de eerste grote kans in de 13e minuut. Foresters was nog niet bekomen van de schrik of Richard schoot van afstand. Windje mee. Binnen. 1-0. Lekker, maar er als we gaan scoren dan wil Job ook mee doen. 19e minuut: 2-0, Job. Even gaf Foresters wat tegengas, wat resulteerde in de 2-1 in de 24e minuut. Maar ook als de tegenstander gaat lopen te scoren, dan hebben wij weer Job. En jawel de 2-1 werd krap een minuut later beantwoord met een mooie combinatie van Rick op Mees, Mees die strak voorgaf op Job, die binnen tikte: 3-1. Rust.

Die combinaties misten we in de tweede helft. Het was bij vlagen best aardig, maar om eerlijk te zijn had het middenveld prima in de kleedkamer kunnen blijven, want het werd regelmatig overgeslagen. Veel lange ballen op zoek naar de diepe spits. Beetje opportunistisch en tegen een tegenstander als Foresters helemaal niet nodig. Dat gaan we volgende week tegen KSV (geen slogan – wel koploper) anders doen mannen!

Vitesse kreeg nog wel kansen, natuurlijk. Een vrije trap van Job in de 38e minuut bijvoorbeeld, hoog over. Maar 10 minuten later is het weer raak, Job: 4-1. Fijn Job. Ook heel fijn: het schot van Luuk in de 64e minuut, met een sierlijk boog over de keep die hem nog net aantikt maar de 5-1 niet kan voorkomen.

Wat een plezier. En ambitie. Van Vitesse C4 dan. Goeie slogan eigenlijk. Volgende week nog meer ambitie, nog meer plezier.

Fotogalerij