Assendelft gelukkige winnaar op de Puikman: 0-1

08
Maa
Vitesse'22
0
Assendelft
1

Het gebeurt niet zo vaak, maar Assendelft nam uiteindelijk met dank aan hun grensrechter de punten mee naar huis. Maar het had heel anders kunnen uitpakken als scheidsrechter André zich niet had laten overhalen door die grensrechter van Assendelft. Zelf had hij de goal van Nick van der Ven na ruim een ½ uur spelen al goedgekeurd en de naam van de spits galmde dan ook al uit de luidsprekers. Toch ging hij alsnog zijn assistent consulteren en vervolgens werd die goal alsnog afgekeurd. Dat was voor de supporters van de thuisploeg maar moeilijk te accepteren, temeer omdat diezelfde grensrechter diverse keren liet zien dat hij niet bepaald onpartijdig was. Maar ook dat is voetbal: soms zit het mee en soms zit het tegen.

Het was zeker geen goede wedstrijd. Beide ploegen hadden de punten heel hard nodig om uit de buurt te blijven resp. te komen van de 11e plek, die nacompetitie tot gevolg heeft. Vitesse begon heel onzeker aan het duel en de eerste kansrijke situatie was dan ook voor Assendelft. Die werd echter op knullige wijze verspeeld. Niet veel later ging een hard ziedend schot van Rik Beentjes net over. Maar behoudens een paar kleine mogelijkheden over en weer vielen er weinig te beleven voor rust.

Na rust, met Robin Bakker weer terug in de basis als vervanger van Desmond de Waard, hoopte het thuispubliek op een opleving van Vitesse. Maar ook na de pauze slaagde de thuisploeg er niet of nauwelijks in om de wedstrijd naar hun hand te zetten en kansen te creëren. De beslissing viel achteraf al rond de 60e minuut. Uit een corner van links kwam de bal ver voorbij de 2e paal op het hoofd van de aanvoerder van de ploeg uit Assendelft, en zijn harde kopstoot bleek te machtig voor de defensie van Vitesse: 0-1. Die klap kwam de thuisploeg niet meer te boven. Een van de weinige goede mogelijkheden was nog weggelegd voor Robin Bakker, maar zijn inzet met zijn mindere linkerbeen ging net naast. Zodoende ging Assendelft er opnieuw met de punten vandoor, waar een gelijkspel meer op z´n plaats zou zijn geweest.

A.s. zaterdag krijgt Vitesse de kans zich te revancheren voor deze nederlaag, maar dan zal wel uit een ander vaatje getapt moeten worden! Dan komt namelijk niet minder dan IJsselmeervogels op bezoek voor een duel in de 1/8-finale van de districtsbeker. Juist in dergelijke interessante duels blijkt Vitesse wel eens voor verrassingen te kunnen zorgen. Maar of dat komend weekend ook het geval zal zijn? De aanvang op de Puikman is in elk geval om 16.30 uur.

Fotogalerij