Assendelft JO9-2 – Vitesse’22 JO9-4

Assendelft JO9-2

Lieve Vitesse-vrienden,

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Zo bezongen ze jaren terug de aanstaande Koning Willem Alexander. Het is ook van toepassing op de prestaties van onze toppers uit JO9-4.

Vanochtend bleek VoetbalVereniging Assendelft JO9-2 toch een maatje te groot en liepen we tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Na negen prachtige overwinningen staat we weer met beide beentjes op de grond. Een wedstrijd dat, ondanks de 0-1 van Sven al snel geen wedstrijd meer bleek te zijn. 10-3 was na 40 minuten het resultaat. Onze jongens leken het collectief af te weten. Waar we wekelijks mét elkaar spelen, elkaar de bal gunnen, de bal afpakken en met een redelijk zekerheid op het doel van de tegenstander schieten leek dat vandaag allemaal niet het geval. De heren uit Assendelft -met wat invallers van het 1e team- waren gewoon te sterk, te groot en te trefzeker. We kwamen er niet echt uit. In de time-out van de tweede helft hebben we ze meegegeven toch te proberen, ondanks de aankomende nederlaag, met opgeheven koppie van ’t veld te stappen. Ze hadden nog 10 minuten om dat doel te bereiken. En eerlijk is eerlijk, de laatste tien minuten eindigde 1-1 dus dat zeker kan als positief gezien worden.

En ja, waar komt dit dan door? Ach, het mocht vandaag gewoon niet zo zijn. En dat is natuurlijk helemaal niet erg. Er zijn genoeg aanknopingspunten waargenomen om werk van te maken als we aanstaande dinsdagavond al onze volgende partij mogen spelen. Thuis mét licht tegen Uitgeest. Als er iets is dat de jongens hebben laten zien de laatste weken, is dat ze veerkracht hebben en zich niet snel gewonnen geven.

Het is zoals Johan Cruyff al eens zei; We zijn op zoek gegaan naar de overwinning en dan kom je hem vanzelf tegen. En die zoektocht start dinsdagavond 17.45 op de Puikman.

Goed weekend allen,

André & Dirk Jan

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.