BEKERSTRIJD

Maa
HSV JO15-2

Je hebt wedstrijden en wedstrijden. Feyenoord-PSV was een echte, heerlijke topwedstrijd, vol strijd en beleving. Zo ook Vitesse C4 – HSV C2. Het was duidelijk dat wij niet op kwaliteit gingen winnen tegen het selectie team van HSV, maar als hecht team voetballen en met veel passie valt veel te compenseren, zo niet alles! Opgezweept door de coaches streed Vitesse om elke meter, elke bal. Goed geconcentreerd voetballen, veld klein houden, loerend op de counter. En die counter kwam. Al in de 6e minuut werd linkerspits Job gelanceerd en maakte fraai de openingstreffer 1-0! Dat was even schrikken voor de mannen uit Heiloo, die misschien Vitesse toch wat hadden onderschat. HSV drong steeds meer aan en scoorde verdiend de gelijkmaker in de 21e minuut, toen hun spits even uit het oog was verloren. Niet veel later, een hoge bal richting de 16, ongelukkig weggewerkt in eigen doel: 1-2. Rust.

Geen man overboord. Vitesse voelde aan alles dat in een bekerwedstrijd toch heel andere wetten gelden en rook zijn kansen. Richard kwam in het veld, na uitstekend keeperswerk in de 1e helft. Rick kreeg de moeilijke taak om als laatste reddingsboei de aanvallen van HSV af te stoppen, maar deed dat met verve. De verdediging stond deze avond als een huis. Kai smoorde elke aanval, Zakrya liep, zoals we gewend zijn, elk gat dicht en was ook sterk in de opbouw. Backs Sahal Jesse en later ook Ahmad en Leon stonden hun mannetje en waren langs de flanken moeilijk te passeren. Het middenveld met behendige spelers als Jort, Mees, Awesta en Richard  gingen voor in de strijd. Spitsen Job en Luuk, gewisseld van kant, braken af en toe gevaarlijk door. Het was duidelijk: Vitesse maakte jacht op de gelijkmaker. En die kwam er! Na goed samenspel scoorde Richard fraai in de 52e minuut. Daarna werd het billenknijpen. Twee keer bal op de lat voor HSV. Gaat Vitesse er een verlenging uit slepen? Wissels Jesse en Luuk staan zich al warm te lopen. En dan, toch een doelpunt voor HSV. Vitesse gaat alles of niets spelen. Achterin 1 op 1. Zakrya schuift door naar het middenveld, Richard in de spits. Ook keeper Rick hoopt nog op een corner om naar voren te kunnen stomen. HSV houdt echter stand en bekert door. Jammer, maar wat hebben we genoten van deze spannende wedstrijd! We kijken nu al uit naar de volgende topwedstrijd, aanstaande zaterdag tegen die andere club uit Heiloo: Foresters!