Bekerthriller Vitesse’22 JO9-4

Egmondia JO9-1

Nét niet die Kuip.

17-0, 15-1, 19-2 en 14-0 waren de overwinningen van Egmondia JO9-1 in het bekertoernooi dit jaar. En met die kennis mochten wij, de heren der JO9-4 van het plaatselijke Vitesse, deze jongens ontvangen.

We waren dus enigszins benieuwd wat we er vandaag, met Siberische temperaturen als atmosfeer, van konden bakken. Zouden we ook zo van de mat geveegd worden of konden we voor een verrassing zorgen. De slotconclusie na 40 minuten blauwbekken langs de lijn is geen van beide.

Het werd geen verrassing én we werden niet van de mat geveegd. Wat wel? Het was een heerlijk spannende pot die uiteindelijk met 8-9 door Egmondia werd gewonnen. Maar, potverdorie zeg; wat waren we goed! Wat hebben we genoten en wat waren we dichtbij!

In de voorbespreking blikten we gezamenlijk nog even terug op onze eerste nederlaag dit jaar tegen Assendelft. Paniekvoetbal was daar het toverwoord, en de jongens gaven zelf aan dat niet nog een keer te willen. En dat is dus precies wat er gebeurde, na een snelle 0-1 geen hangende koppies, maar een tandje erbij. Geen ballen wegschieten, maar rondkijken en passen. En hoewel na tien minuten de stand 1-3 was, werd het na twintig 5-4 voor ons. Toen liepen we zelf uit naar 7-5, maar verloren de strijd toch uiteindelijk met 8-9. En dat we ‘m verloren hadden had misschien een beetje met pech te maken, maar ook dat de jongetjes van Egmondia ook gewoon heel leuk konden voetballen. Je maakt niet zomaar 65 goals in vier wedstrijden in de beker. Wellicht hadden we verwacht dat ook even tegen ons te kunnen doen, maar die kwamen dus van een -vrij letterlijke- koude kermis thuis. JO9-4 laat zich niet oprollen.

We zien de uitslag van vandaag dan ook niet als een verrassing, want JO9-4 is in de basis een geinig ploegje. Als de bal rond gaat, we dat extra stapje doen, elkaar vinden en voor elkaar door ’t vuur gaan doen we het reuze aardig. André en ik kijken dan ook, met de inzet die vandaag getoond werd zeer tevreden terug op het nu definitief afgeronde najaarsvoetbal van 2018. We mogen ons zelf gelukkig prijzen dat we leider van dit groepje mogen zijn. Dat is geen straf.

Voor nu trekken we ons even terug voor de winterslaap, even ontwakend voor een zaalvoetbaltoernooitje, om ergens halverwege januari de schoenen weer uit ’t vet te halen.

De leiders van JO9-4 danken de club voor de organisatie en trainingen en wensen alle ouders, voetballers van Vitesse (onze ploeg, maar zeker ook alle andere) én alle overige blauw-zwarten onder ons een ongelofelijk fijne kerst en geweldig 2019! Het is een ieder gegund.

Tot 2019!

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.